© Rootsville.eu

JJC Band
After Midnight (Live)


© Rootsville 2017

JJ Cale (1938-2013) kan je bestempelen als de vader van de Tulsa Sound en kende het meest succes door Eric Clapton's vertolking van zijn nummers 'After Midnight' en 'Cocaine'. JJ Cale was een uitstekend songwriter en vele van zijn nummers haalden door hemzelf of anderen de charts. JJ Cale was de bezieler van het laid-back zingen en net als bovenvermelde songs zullen ook 'Call Me The Breeze', 'Magnolia' en 'Cajun Moon' steeds in het geheugen van de muziekliefhebber gegrift blijven. Op 26 juli 2013 overleed JJ Cale op 74-jarige leeftijd ten gevolge van een hartaanval maar gelukkig voor ons blijft zijn muziek verder leven...

De 'JJC Band' is een Italiaanse formatie die de muziek van deze JJ Cale zal blijven koesteren en mag in hun thuisland aanzien worden als de 'Tribute Band' van deze singer-songwriter. Met de 'Live' registratie van een homage aan JJ Cale komen ze nu uit met het album 'After Midnight'. Deze band bestaat uit Alessandro Tosin, Arky Buelli, Giorgio Peggaiani, Giovanni Guerretti en Simone Boffa. Het is niet hun bedoeling om klakkeloos enkele van zijn nummers ten beste te brengen maar door het gebruik van JJ Cale zijn ijzersterke songs willen zij er als deze JJC Band ook een eigen arrangement aan geven.

Openen doen ze met 'Hey Baby' en de verwoordingen 'when you came into my life' kunnen hier wel degelijk een dubbele betekenis hebben. Eén van de aspecten van deze band is dat muzikaal ook de term 'laid-back' kan worden gehanteerd. Nummers als 'Travelin' Light' en 'Clyde' zijn daar een pracht voorbeeld van. Wanneer we over JJ Cale spreken en over zijn muziek mag en kan zeker en vast het intens mooie 'Magnolia' niet ontbreken, een nummer waardoor de zon door een bewolkte hemel doet breken.

Titeltrack en voor velen de reïncarnatie van JJ Cale zijn zonder meer de wereldhit 'After Midnight en ook bij deze JJC Band krijgt dit nummer door de bewerking van deze band een meer dan duidelijke richting toegewezen. Bij JJ Cale worden veel van zijn nummers vereenzelvigd met andere artiesten en zo krijgen we met 'Call Me The Breeze' toch steeds weer het beeld van 'Lynyrd Skynyrd' voor onze netvliezen gebrand. De versie van deze JJC Band heeft meer de Tulsa Sound in zich opgenomen maar de rock 'n roll blijft aanwezig.

Misschien kan met 'Mama Don't' een nummer geprezen worden dat niet voor iedereen een JJ Cale voor ogen brengt maar deze song is voor velen een ideale song om de band aan het publiek voor te stellen, hier in de versie van JJ Cale al is het origineel een traditional folk song, so without further ADO here's the JJC Band...


tracks:

01. Hey Baby
02. Travelin' Light
03. Magnolia
04. Clyde
05. After Midnight
06. Hard Times
07. Call Me The Breeze
08. Mama Don'tmore info:

year: 2017

artist: JJC Band

label: independent

booking: mail

musicians:

Alessandro Tosi: bass
Arky Buelli: drums
Giorgio Peggaiani: voals & harmonica
Giovanni Guerretti: keyboards
Simone Boffa: guitar