© Rootsville.eu

Johanna Lillvik
Johanna Lillvik


© Rootsville 2017

Een totaal nieuwe wind uit Zweden met deze debuut-EP van Johanna Lillvik. In welk vakje we haar moeten plaatsen is na het beluisteren van dit kleinood nog niet meteen duidelijk. In alle geval is deze Johanna Lillvik bijzonder expressief te noemen en met soms een gevoel van enige dramatiek brengt ze hier een mix van vele stijlen.

Van het footstompin' Cinderalla Stepsister met enig blues en rockinvloeden maar duidelijk met een commerciele knipoog. Met 'Sadistic Love Song' brengt ze hier een meeslepende ballad en met het opmerkelijke 'It Was a Day' krijgen we er zelfs een vleugje Klezmer bij. Opmerkelijk is ook dat de naam Kate Bush altijd blijft opkomen bij me en dat heeft zeker te maken met de diverse ritmeveranderingen in haar muziek.

Dat deze Johnanna Lillvik bijzonder talentevol is staat buiten kijf en daardoor zal ze het ook wel geschopt hebben als singer bij het wereldbefaamde 'Crique De Soleil'. Met afsluiter 'One Of These Days' reikt deze nachtegaal richting moderne folk. Niet dadelijk mijn keuze maar toch een meer dan opmerkelijk debuut vol kwaliteit...


tracks:

01. Cincerella Stepsisters
02. Sadistic Love Song
03. It Was A Day
04. Murky Waters
05. One Of These Days


more info:

year: 2017

artist: Johanna Lillvik

label: Paraply Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Johanna Lillvik
Kim Gunneriusson
Joakim Saarenpää
Jonas Högberg
Jennie Ottoddon
Cecilia Stähl
Magnus Gustafsson
Elin Grände Wood
Anders Gustafsson
Maria Ringsén