© Rootsville.eu

John Cee Stannard & Blues Horizon
To The River


© Rootsville 2017

Na het album ‘Stone Cold Sober’ was er vorig jaar ook nog de Kerst-EP waarmee John Cee Stannard ons wist te vermaken. Gelukkig heeft de Brexit niets negatief bij deze John Cee Stannard teweeg gebracht want  bij de intrede van 2017 krijgen we een nieuw album van deze Britse country-blues singer.

Op deze 'To The River' vinden we 12 nummers terug waarvan er 10 nieuwe originals zijn en met Jelly Roll Morton zijn 'Winin' Boy Blues' en de traditional 'House Of The Rising Sun' wordt het plaatje compleet gemaakt. Meestal brengt deze John Cee Stannard opgewekte country-blues en weet zich gesteund door 'Blues Horizon' bestaande uit gitarist Mike Baker en harper Howard Birchmore en zeker deze laatste is op de nummers alom aanwezig.

Openen doen ze met het aanstekelijke 'Do It All Over Again', een country-bluesje met een lichte sympathie voor ragtime ritme. Nummers als 'History' en 'The Wretch' zijn van die zeldzame nieuwe nummers waar toch je aandacht mee wordt aangezogen mede door het ontspannende ritme dat thuishoort bij deze songs. Van titeltrack 'Run To The River' kan je niet anders dan vrolijk worden en misschien is dit nummer dan ook wel geselecteerd om uitgebracht te worden als 'single'.

Maar dit album brengt meer, zo is er de uitstekende versie van 'Winin' Boy Blues' en het verrassende arrangement op de traditional 'House Of The Rising Sun' maar het allerbeste vind ik John Cee Stannard zijn gospelbluesjes. Titeltrack 'Run To The River' hoort daar zeker en vast bij en het 'Farnham Voices Community Choir' doet hier meer dan hun duit in het zakje. Pakkend is ook 'The Good Lord Didn't Tell Me' met datzelfde koor maar zeker ook door de tweestemmige meerwaarde van Julia Titus.

Deze 'To The River' is weerom een prachtplaat van deze John Cee Stannard & Blues Horizon en net als bij de andere albums heb ik ook op deze nieuwe geen enkel moment van verveling gekend.


tracks:

01. Do It All Over Again
02. Seperation - 2
03. History
04. Have Your Fun
05. Run To The River
06. Winin' Boy Blues
07. The Good Lord Didn't Tell Me
08. House Of The Rising Sun
09. The Wretch
10. Let The Train Whistle Blow
11. Ain't No Livin' With The Blues
12. Nothin' Is What You Get


more info:

year: 2017

artist: John Cee Stannard

label: Cast Iron Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

John Cee Stannard
Mike Baker: guitars
Howard Birchmore: harmonicas

guets rhythm section:

Julian Bown: drums
Andy Crowdy: bass

special guests:

Simon Mayor: fiddle
Matt Empson: piano
Jason Manners: guitar #11
Julia Titus: support vocals
Farnham Voices Community Choir
James Billinge: additional drums