© Rootsville.eu

John Mayall
Talk About That


© Rootsville 2017

John Mayall werd 83 jaar geleden geboren in het Britse Macclesfield en op deze 'youngster' hebben de jaren niet het minste vat. In 2015 bracht hij nog het album 'Find A Way To Care' uit en nu is 2017 nog maar net begonnen en er ligt al een nieuwe in de rekken. Op deze 'Talk About That' lijkt het of hij door zijn huidige muziek keuze een statement wil houden. Op dit album staan 8 originals maar ook enkele opmerkelijke covers. Zo is er van soul legende Bettye Crutcher het 'It's Hard Going Up' en van Jimmy Rogers krijgen we 'Goin' Away Baby'. Aan rocker Jerry Lynn Williams (1948-2005) brengt John Mayalll een ode met diens nummer 'Don't Deny Me'.

Samen met zijn huidige band die bestaat uit Rocky Athas (guitar), Greg Rzab (bass), en Jay Davenport (drums) trok hij vorig jaar naar de House of Blues Studio in Encino CA. Voor de credits als 'producer' tekent naast John Mayall ook nog Eric Corne die ook de 'keeper' is van 'Forty Below Records' waarop deze 'Talk About That' wordt uitgebracht.

Opmerkelijke gast is zonder meer 'Eagle' Joe Walsh die op 'The Devil Must Be Laughing' en 'Cards On The Table' de leadguitar voor zijn rekening neemt. Op enkele nummers is er een knipoog richting New Orleans zoals op 'Gimme Some Of That Gumbo' en 'Don't Deny Me' en daarmee worden de blazers Ron Dziubla (sax), Mark Pender (trumpet) en Nick Lane (trombone) in de spotlights gezet.

Deze 'Talk About That' is een zeer gevarieerd album geworden van een meester en levende legende in de blues. Van barrelhouse blues als het afsluitende 'You Never Know' over blues dat volledig zijn handtekening draagt als 'The Devil Must Be Laughing'. Van steengoede funk met opener 'Talk About That' tot New Orleans Jazz met 'Gimme Some Of That Gumbo', op deze nieuwe van John Mayall maak je een reisje doorheen gans bluesland.


tracks:

01. Talk About That
02. It's Hard Going Up
03. The Devil Must Be Laughing
04. Gimme Some Of That Gumbo
05. Goin' Away Baby
06. Cards On The Table
07. I Didn't Mean To Hurt You
08. Don't Deny Me
09. Blue Midnight
10. Across The County Line
11. You Never Know


more info:

year: 2017

artist: John Mayall

label: Forty Below Records

musicians:

John Mayall: vocals & so much more
Rocky Athas: guitars
Greg Azab: bass
Jay Davenport: drums & percussion

special guest:

Joe Walsh: lead guitar on #3 & 6

horn section:

Ron Dziubla: sax
Mark Pender: trumpet
Nick Lane: trombone