© Rootsville.eu

John McNamara
Rollin' With It


© Rootsville 2017

'Rollin' With It' is het nieuwe album van onze tegenvoeter John McNamara....en wat laat hij het swingen. Dit 10 nummers tellende album is een ware homage aan Memphis Soul en uiteraard ook Stax. Om het plaatje volledig te laten kloppen trok John McNamara richting 'Ardent Studios' in Memphis TN. Alsof dit nog niet voldoende was liet hij zich daar omringen door enkele legenden uit de Stax periode. Zo wordt het album is er co-producer Lester Snell (Albert King & Isaac Hayes) die ook de 'black & white keys' voor zich neemt op dit album. Ook is er Steve Potts, de drummer van de legendarische Booker T & The MG's en Michael Toles de voormalige gitarist van onder meer Bobby Bland en The Bar-Kays.

Daar waar hij op zijn debuutalbum 'Alone With The Blues' uit 2014 zichzelf nog profileerde als aan akoestische blues man kreeg hij toen al een heleboel positieve recensies over zich heen. In 2015 behoorde hij tot de halve finalisten van de IBC en begon daarna te touren door Europa. Voor dit album schreef John McNamara zes nieuwe nummers waarbij zijn eigenheid kon behouden blijven maar waarin hij ook zijn soulvolle hart laat spreken.

Bij de covers behoren uiteraard enkele pareltjes zoals Otis Redding zijn floorfiller 'Security', een nummer waarbij hij diezelfde klankkleur beheerst als de meester, Otis himself. De arrangementen werden geschreven door Lester Snell en door de blazers waan je jezelf zo terug in de sixties van Stax.

Van Bobby Bland werd 'Ask Me Nothing But About The Blues' geselecteerd en met Michael Toles aan de six-strings krijgt dit slowbluesje alle aandacht die het verdient. In 1956 bracht Little Willie John het bijzonder mooie 'Suffering With The Blues' uit en door John McNamara krijgt dit R&B bluesje terug een welgemeende opwaardering.

Alsof het een niemendalletje betreft opent John McNamara hier bijzonder soulvol met zijn eigen 'One, Two of a Kind' en bewijst hij hiermee dat ook in deze tijden van een wirwar aan stijlen, soul en blues blijven overleven. Ook 'Wild Out There' kan je in deze categorie onderbrengen als is hier een lichte zweem van New Orleans à la Eric Lindell waar te nemen, maar desalniettemin bijzonder swingend!!!

John McNamara's 'Rollin' With It' is a blessing for the sometimes predictable music in this era. A perfect blend of soul and blues brought to you by a wonderful cast of musicans. This in his own soulfull style.

Oehoe Blues Peer, wakker worden eer je weer naast het net vist...

tracks:

01. One, Two of a Kind
02. Bad Reputation     
03. Ask Me Nothing (But About The Blues) 
04. Wild Out There
05. Under The Weight of the Moon 
06. One Impossible Night
07. Security   
08. Blind Man
09. You Wouldn't Wanna Know
10. Suffering With The Blues   


more info:

year: 2017

artist: John McNamara

label: Bahool Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

John McNamara: vocals & lead guitar
Steve Potts: drums
Michael Toles: guitar
James 'Jimi' Kinard: bass
Lester Snell: keys
Marc Franklin: trumpet & flugelhorn
Lannie Mc Millan: tenor sax
Jim Spake: Baritone sax
Iseula Hingano: backing vox
Nicole Nehemia: backing vox