© Rootsville.eu

John Primer & Bob Corritore
Ain't Nothing You Can Do!


© Rootsville 2017

Het lijkt wel of ze zijn bij 'Delta Groove Music' uit hun winterslaap gekomen want ineens komen er zo maar twee nieuwe releases op ons af. Het betreft hier telkens een samenwerking van een duo. Het eerste album dat we onder de loop nemen is dit van John Primer & Bob Corritore. Deze brainstorm komt er niet zomaar want in 2013 brachten de beide heren als een gelijkaardig album op de markt, met als titel 'Knockin' Around These Blues'.

Als blues harper is Bob Corritore al sinds lange tijd aan dit huis verbonden en net als stichter Randy Chortkoff (1950-2015) is ook Bob een gewaardeerd harper bij zijn collega's. John Primer zien we wel vaker hier op onze podia en dit is pas enkele maanden geleden. Dit nieuwe album 'Ain't Nothing You Can Do!' deed ook nog andere huisnamen op de cover verschijnen zoals Chris James, Patrick Rynn en Big Jon Atkinson. Als drummer verschijnt hier niemand minder dan Brian Fahey van The Paladins.

Chicago Blues on his best waarop de heren openen met 'Poor Man Blues' en John Primer als jonge zeventiger een heerlijke 'shuffle' uit zijn gitaar laat klinken. Met Bob Corritore aan zijn zijde lijken alle nummers wel vanzelfsprekend en kunnen we genieten van no-nonsens blues zoals die bovenaan het rijtje past. Van Sonny Boy Williamson' krijgen we daarna 'Elevate Me Mama'. Als derde op dit album krijgen we een up-tempo boogie van Snooky Pryor met 'Hold Me In Your Arms'.

Bob Corritore zelf levert met 'Harmonica Boogaloo' een instrumentaaltje af waardoor de logica boven komt waarom hij bij Delta Groove zo gewaardeerd wordt. Het is niet altijd weer 'Going Down' dat we van Don Nix te horen moeten krijgen want met deze 'For The Love Of A Woman' brengen beide heren toch een meer dan aantrekkelijke Ol' School Chicago Blues. 'Howlin' Wolf mocht dan weer 'May I Have A Talk With You' aanleveren waarop slide centraal staat, waarna John Primer en Bob Corritore eindigen met 'When I Leave Home' en kijken wij al uit naar een volgend album van deze twee boegbeelden.

Many thanks to Steven Dixon and the house of Delta Groove.


tracks:

01. Poor Man Blues
02. Elevate Me Mama
03. Hold Me in Your Arms
04. Big Leg Woman
05. Gambling Blues
06. Harmonica Boogaloo
07. Ain’t Nothing You Can Do
08. For the Love of a Woman
09. May I Have a Talk with You
10. When I Leave Home

more info:

year: 2017

artist: John Primer
artist: Bob Corritore

label: Delta Groove Music

musicians:

John Primer
Bob Corritore
Henry Gray
Barrelhouse Chuck
Big Jon Atkinson
Chris James
Troy Sandow
Patrick Rynn
Brian Fahey