© Rootsville.eu

John Strider
Soul Reunion


© Rootsville 2017

Afkomstig van Berckeley Cal. is voor de opnamen van zijn nieuwste album 'Soul Reunion' uitgeweken naar Zweden waar hij in Mälmo de studio is ingetrokken met in zijn zog een resem muzikanten. Deze John Strider heeft al vele paden in de muziekwereld bewandeld gaande van blues over folk naar country maar dit nieuwe werk is wel degelijk van een ander allooi.

Met een Skip Edwards aan de Hammond is het samen met zijn eigen kunnen op het klavier een sfeervol album geworden waar het woordje 'soul' wel degelijk een rode draad is op geworden.

Veelal zijn het zeer melodieuze tracks die je kan terugvinden op dit album met soms een knipoog naar de brave soul van de 70-tiger jaren. Nummers als 'Southern Sun' of het opende 'Loves Me To Life' nemen je mee in een eerder romantische tranche. Met het gospelgetinte 'Hallelujah Heartache' wordt je evenwel wakker geschud mede door de aanwezige 'horn section'.

Alle 9 nummers zijn van de hand van deze John Strider, al dan niet met enige hulp zoals van Jane Getz op 'When Someone Throws Your Love Away' een uptempo en funky ballad. Niet te versmaden is zeker ook de backing vox van Mariam Ucharu die werkelijk staat te schitteren op zowat alle nummers. De laatste 2 nummers zijn in de geest van dit ganse album, ingetogen en sfeervol. Americana met een soulvolle attitude en met op het afsluitende 'Strong In Spirit' een Andreas Baro die op zijn sax een Clarence Clemons voor je geest doet verschijnen.


tracks:

01 Loves Me To Life
02 Your Place Or Mine
03 Love Is Real
04 Hallelujah Heartache
05 Southern Sun
06 True To You
07 When Someone Throws Your Love Away
08 Distance Do Me Good
09 Strong In Spirit


more info:

year: 2016

artist: John Strider

label: New Sky Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

John Strider
Maciej Szymczynski
Rasmus Svensson
Skip Edwards
Mariam Ucharu
Mikael Gökinan
Tim Carlstedt
Emil Isaksson
Hakan Guttormsen
Robert Nevén
Erik Röner
Andreas Baro