© Rootsville.eu

Johnny Mastro & Mama's Boys (US)
(Captain Trappiste Series vol. 4)

tiltle: Dupre St. Stomp
music: blues
year: 2017
label: CBS/Roxy Music
release: Limited Edition

info artist: Johnny Mastro & Mama's Boys

© Rootsville 2017


Van Johnny Mastro mocht ik vorige week nog een 'specialleke' ontvangen. Onder de noemer van 'Captain Trappiste' zit Johnny Mastro met deze zeer beperkte oplage (200 st.) aan volume 4. In diezelfde reeks kregen we vorig jaar ook al 'Boogie in Bremen' in handen. Een 'bootleg' die destijds werd uitgegeven op 300 exemplaren en waarvan we bij Rootsville door een onschuldige hand #58 in handen kregen. Het verhaal van deze 'Captain Trappiste Series' begint bij het uitbrengen van volume1, een EP die in 2009 werd uitgegeven. Alles draait rond producer Captain T aka Captain Trappiste.

Samen met deze 'Dupre St. Stomp' werd er ook een singel geperst en daarvoor moeten we helemaal naar de 'legacy' van New Orleans. Zoals iedereen wel weet is New Orleans de thuishaven van Johnny Mastro en zijn Mama's Boys en ieder jaar weer komt deze grootste stad van Louisiana in de ban van carnaval. Voor deze gelegenheid is er onder deze 'Captain Trappiste Series' dus een singel uitgegeven in een misschien nog wel beperktere oplage dan 200 stuks.

De single begint met een aankondiging volledig in het Cajun Creools, het sappige dialect van de oorspronkelijke inwoners van 'The Big Easy'...hey pappie en va danser, en va s'amuser, on va danser tout la nuit...because it's carnival time. 'Carnival Time' kan je uiteraard niet vergelijken met de krakers en smartlappen die wij kennen maar is er eentje dat ginder thuis hoort in de sfeer van 'Mardi Gras'. Alons danser! Na het uitwisselen van de talrijke 'kralen' is er altijd wel een moment om deze 'Vette Dinsdag' in een 'romantische bui' te eindigen met de 'lover for one night'. Ook daaraan hebben Johnny Mastro & Mama's Boys gedacht en beëindigen de single met de tearjerker 'Without You'.

To zover de Mardi Gras' belevenis van Johnny Mastro & Mama's Boys en zo komen we uit bij de 'Captain Trappiste Series vol. 4'. Op deze ergens tussen EP en CD hangende kleinood staan 7 nummers die zich in de sfeer van de echte Johnny Mastro bevinden. De howlin' harp van Johnny Mastro, zijn klagende zang en de slide van Smoke samen met de strakke ritme sectie van Dean en Mike maken van deze 'Dupre St. Stomp' een feest voor de mama's fans.

Na drie alles opslorpende nummers gaan Johnny Mastro & Mama's Boys met 'One More Time' in een cool down. Dit kleinood werd opgenomen op 28 maart van dit jaar in 'Maison de Mastro' gelegen in 'Dupre Street' een deel van New Orleans. Met het daaropvolgende stompin' 'Junko' hellen ze enigszins terug over richting 'Mardi Gras'. 'Candy Of The Bunny' is de donkere Johnny Mastro zoals we hem kennen van zijn begin periode waarna 'Smoke' zijn 'red Guitar' ter hand kan nemen. Niet getreurd voor de fans want Johnny Mastro & Mama's Boys komen in de zomer terug richting België ;-) en met enig geluk is er nog een overschot van deze 200 exemplaren.

enkel verkrijgbaar op concerten van Johnny Mastro & Mama's Boys

 

tracks:

01. Mother Love
02. Max's Blues
03. Too Old
04. One More Time
05. Junko
06. Candy Of The Bunny
07. Red Guitar

extra single 'Captain Trappiste Series':

01 Carnival Time
02 Without You

musicians:

Johnny Mastro: vovals, harmonica
Smokehouse Brown: guitars
Dean Zucchero: bass
Mike Barris: drums
Thomas Walker: guitar