© Rootsville.eu

Johnny Max Band (Can)
Roadhouse Soul© Rootsville 2017

Out of the blue kwam de nieuwe van de 'Johnny Max Band'. Niet dat het onverwacht kwam want hun 'Fourty Nine Minutes...' is ondertussen al bijna 2 jaar oud daar waar deze Johnny McAneney aka Johnny Max samen met zijn band tog met regelmaat nieuw werk weten uit te brengen.

Je zou kunnen stellen dat deze 'Johnny Max Band' toch enigszins een transformatie heeft ondergaan want we zien een zo goed als nieuwe bezetting. Wat gelukkig nog steeds hetzelfde is gebleven is het uitstekende brengen van funky blues. Met 10 volledig nieuwe originals bewijst deze oude rocker dat hij ook nog steeds de juiste skills heeft om aangename blues te schrijven. Samen met gitarist Kevin Vienneau werden alle tracks door hemzelf geschreven.

Tijdens zijn carrière is deze Canadese bluesman met Schotse roots al meer dan eens in de prijzen komen te vallen en werd zelfs ooit door de 'Maple Blues Award' genomineerd als 'Entertainer of the Year' en daarmee worden de concerten van deze Johnny Max Band misschien wel het best omschreven.

De blues en funk, soms gegoten in degelijk 'roudhouse blues', worden door Johnny Max niet zelden voorzien van de nodige dosis humor. Openen doen ze op dit album met 'Could'nt Happen To A Nicer Guy' waarop zijn warme en doorwinterde blues stem je onmiddellijk weet te charmeren. Nummers als 'Blind Leading The Blind' en het rockende 'Litlle Yellow Dress' zijn uitermate geschikt om deze 'Roadhouse Soul' van enige body te voorzien.

'I'm Your 911' brengt hun dan weer naar de funky zijde van het plaatje daar waar met 'I'm Broke' we een 'true barrelhouse' bluesje krijgen. 'I Wish I Could Write You a Love Song' is dan weer een aangrijpende ballad over gebroken liefdes, perfect georkestreerd door Rob Gusevs aan de keyboards om daarna met de titeltrack het terug optimaal te laten rocken als vanouds. Afsluiten doe ze met 'We've Been Together For Such A Long Time' of hoe (Oost West, Thuis Best' het best muzikaal kan omschreven worden.


tracks:

01. Couldn't Happen To A Nicer Guy
02. Blind Leading The Blind
03. I'm Your 9-1-1
04. Little Yellow Dress
05. I'm Broke
06. I Wish I Could Write You A Love Song
07. Roadhouse Soul
08. Lend A Helping Hand
09. Time Well Wasted
10. We've Been Together For Such A Long Time

more info:

year: 2017

artist: Johnny Max Band

label: Pour Soul Records

musicians:

Johnny Max: vocals
Kevin Vienneau: guitars, mandolin & vocals
Rob Gusevs: keyboards
Russ Boswell: bass
Jim Casson: drums
Quisha Wint: backing vox