© Rootsville.eu

Johnny Rawls (US)

tiltle: Waiting For The Train
music: soul
year: 2017
label: Catfood Records

info artist: Johnny Rawls

© Rootsville 2017


Johnny Rawls, je weet wel de man die op 'Duvel Blues' editie 2016 in allerlaatste instantie werd toegevoegd aan op de affiche, en toen de tent duidelijk plat speelde en tot revelatie van deze editie werd uitgeroepen, deze Johnny Rawls heeft met 'Waiting On a Train' een nieuw album uit.

Alhoewel Johnny Rawls als één van de laatse old school soul zangers kan worden bestempeld is hij bij gebreak aan clubs of festivals van die aard meestal te bewonderen op onze blues podia. Met deze 'Waiting On The Train' levert hij een toch classic soul album af met daarop enkele footstompin' floorfillers. Zijn vorige 'Tiger in a Case' van vorig jaar ook uitgegeven bij 'Catfood Records' stond zelfs een tijdje op #1 in de charts.

Soul dat zijn uiteraard ook blazers en dat komt daadwerkelijk ter uiting met een krachtige intro op 'Las Vegas'. Een typische Memphis soul beauty'ke. Met dit album bewijst Johnny Rawls dat onze oude getrouwe soul nog lang niet dood is. Voor de opnamen deed hij beroep op Bob Trenchard's studio band 'The Rays'. Een geheel waarop ook beroep gedaan werd voor het album 'Soul Brothers' met Otis Clay uit 2014.

Buiten de ophitsende swinging soul zijn er uiteraard ook mooie ballads zoals 'I'm in Love' waarna ee meesterlijke cross-over volgt met 'California Shake'. Met 'Blackjack Was A Gamble' krijgen we weerom een prachtige blazers intro zoals het past op deze heerlijke soul. 'I Shall Be Released ' is dan weer een mooie en intieme ballad die je zo doet wegdromen naar nostalgische momenten. Een nummer van Bod Dylan waarbij de sublieme versie van 'The Band' meteen in ons hoofd voorbij raast.

Met het beetje 70-ties aanvoelende 'We Did It' voelen we dat de trein het station aan het naderen is en met 'Stay With Me' wordt het een heerlijke vernieuwde kennismaking met deze Johnny Rawls in de sfeer van Gladys Knight & The Pips en hun treintje richting Georgia...

On tour: november 2017
27 november: The Maple Ertvelde

 

tracks:

01. Rain Keep Falling ('til I'm Free)
02. Las Vegas
03. Waiting For The Train
04. I'm In Love
05. California Shake
06. Blackjack Was A Gamble
07. I Shall Be Released
08. Turning Point
09. We Did It
10. Stay With Me