© Rootsville.eu

Jon Zeeman
Blue Room


© Rootsville 2017

Jon Zeeman groeide op net buiten New York en was als sinds zijn jeugd geobsedeerd door gitaren en alle logica volgend waren zijn idolen dan ook Jimi Hendrix en Eric Clapton. Al vlug verliet hij school om zich te kunnen richten op het leven als muzikant. Later toen hij zich echt in de 'Big Apple' kwam te vestigen kwam hij zich ook toe te leggen op het werk als producer en studio muzikant. Door de geboorte van zijn dochtertje verhuisde Jon Zeeman richting Florida waar hij begon op te treden met Susan Tedeschi en The Allman Brothers. Zijn debuutalbum 'Still Life' kwam er in 2003 en in 2008 bracht hij 'Zeeland' uit. Pas in 2013 volgde dan 'Down On My Luck' en nu schrijven we 2017 voor zijn nieuwste 'Blue Room'.

Voor dit album schreef hij 7 nieuwe nummers maar voor 'Love In Vain' ging hij te leen bij de vader van de blues, Robert Johnson. Doordat hij zich ook laat inspireren door Jimi Hendrix nam hij van hem het nummer 'Still Rainin', Still Dreamin'' op. Drummer Butch Trucks was door de jaren heen een goede vriend geworden en het was deze Butch die hem introduceerde bij de Allman Brothers. Butch Truck was tevens medeoprichter van deze band en als neef van Derek Trucks zit 'muziek' uiteraard in hun DNA. Deze Butch Trucks 'drumt' op dit album 2 nummers mee, met name 'All I Want Is You' en 'Next To You' maar kwam helaas te overlijden op 24 januari 2017. Als eerbetoon aan Butch worden de royalties geschonken van deze 2 nummers aan de familie van Butch Trucks.

Opener 'All I Want Is You' is een aantrekkelijke opener waarop zijn band al meteen op kruissnelheid weet te komen. Voor Robert Johnson's zijn 'Love In Vain' schreven ze een mooi arrangement dat mede door de grooves van de keyboards een meer dan nieuw jasje krijgt aangemeten.

Uiteraard staan de spotlights op 'Still Rainin', Still Dreamin'' gericht op de guitarlicks die dan weer heerlijk in conversatie weten te gaan met de funky grooves van de keyboards. Met 'If I Could Make You Love Me' zijn we toe aan een heerlijke bluesballad, en ook titeltrack 'Blue Room' heeft iets exotisch in zich waardoor dit nieuw album van Jon Zeeman meer dan genoeg variatie weet te bieden.


tracks:

01. All I Want Is You   
02. Hold On     
03. Love In Vain
04. Next To You
05. Still Rainin', Still Dreamin'
06. If I Could Make You Love Me
07. All Alone
08. Talking 'Bout My Baby 
09. Blue Room
10. Nothing In The World   


more info:

year: 2017

artist: Jon Zeeman

label: Membrane Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Jon Zeeman
Tom Regis
Bob Taylor
Phil Mac Arthur
George Lilly
Butch Trucks (1947-2017)