© Rootsville.eu

Jospeh Eid
Watch It Fall


© Rootsville 2017

Deze singer-songwriter groeide op in de voorsteden van NYC en hierld zich voornamelijk bezig met het schrijven van poëtische teksten waarbij het steeds een droom was om een carrière uit te bouwen als muzikant. Om die dromm te kunnen verwezelijken leerde hij gitaar spelen en werd lid van een band.

Later vertrok hij richting LA waar hij talloze 'free podia' opzocht wat hem tot de samenwerking bracht met David Lamar. Joseph Eid begon aan het schrijven van een resum songs en al vlug volgde zijn debuut EP 'Cardiac Output'. Later volgde dan zijn eerste full CD 'Human'. Vanaf dan ging het steeds crecendo met hem en kreeg lovende kritieken in onder meer American Songwriter Magazine. Alhoewel deze Jospeh Eid voornamelijk als solo-artiest werkt werd deze nieuwe EP 'Watch It Fall' opgenomen met tal van muzikanten. Voor de opnamen trokken ze naar 'Sunnyland Productions' van Brian Soucy. Alle nummers zijn originals van de hand van Jospeph Eid.

Gekend in het folk-pop circuit gaan zijn nummers over diverse aspecten en niet zelden steekt hij ook de draak met zichzelf. Liefde is een item dat je in poëtische teksten moeilijk kan opzij schuiven zoals je kan horen op het met reggea geinspirieerde 'Let Me In'. Jopseph Eid is in het bezit van een zeer aangename klankleur en zijn muziek kan je beschrijven als folk met een knipoog naar pop. 'Watch It Fall' is daar een schoolvoorbeeld van. Een van de mooiste nummers op deze EP is de ballad 'One and Lonely' waar hij zijn romantische ziel de vrije loop laat.tracks:

01 Starting Over
02 Tomb (Walked Away)
03 Watch It Fall
04 Diary
05 One and Only
06 Let Me In

 

more info:

year: 2017

artist: Joseph Eid

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Joseph Eid: vocals & acoustic guitar
Vern Monnett: electric guitar, pedal steel & acoustic guitar
Lynn Coulter: drums & percusion
Steve Nelson: bass
Bobby Crew: piano & organ
Craig Stull: backing vox
Brian Soucy: additional percussion #4,5
Andy Najera: saxophone on #4