© Rootsville.eu

Jude Johnstone
A Woman's Work


© Rootsville 2017

Misschien niet dadelijk zo gekend bij het grote publiek maar laat u daardoor niet misleiden want deze uit Maine afkomstige Jude Johnstone heeft als singer-songwriter al menige bergen verzet. Haar eerste album bracht ze uit in 2002 waarna er nog vijf albums volgden met als laatste in 2013 'Shatter'. In 2016 volgde dan deze 'A Woman's Work' met daarop 10 originals van haar hand, enkel bij 'Turn Me Into Water' kreeg ze help van Tim Hockenberry.

Ze was amper nog een tiener toen ze door toedoen van Clarence Clemons in contact werd gebracht met producer Cuck Plotking van 'The Boss'. Van bij haar eerste nummers werd niet zozeer de klemtoon gelegd op de muziek maar haar teksten wisten iedereen te beroeren. Sinds die tijd verhuisde ze richting Nashville TN en werden haar nummers al gecoverd door namen als Laura Branigan, Trisha Yearwood, Emmylou Harris, Bonnie Riatt en zelfs tot Johnny Cash wist ze door te dringen.

Haar vaste metgezel bij het componeren van prachtige ballads is zonder meer haar piano waarmee ze tijdens het schrijven van haar nummers duidelijk 'één' weet mee te worden. Verwacht op dit album dus ook geen swingende songs maar eerder intieme en aangrijpende nummers die je ertoe verplichten dieper in te gaan betreffende de teksten.

Van titeltrack 'A Woman's Work', een langzame wals in driekwart maat over 'Little Boy Blue' tot het pakkende 'I'll Cry Tommorow' alle nummers hebben een zweem van tragische weemoed in zich. Met 'Road To Rathfriland' gaat ze samen met haar muzikanten de Keltische folk toer op en dit nummer roept beelden op van het 'Green Island'. Een mooi en samenhangend album waar je samen met een glas wijn heerlijk kunt van genieten.


tracks:

01 Never Leave Amsterdam
02 A Woman’s Work
03 People Holding Hands
04 The Woman Before Me
05 Little Boy Blue
06 What Do I Do Now
07 Road To Rathfriland
08 I’ll Cry Tomorrow
09 Turn Me Into Water
10 Before You


more info:

year: 2016

artist: Jude Johnstone

label: BoJak Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)