© Rootsville.eu

Kai Strauss
Getting Personal


© Rootsville 2017

Ooit was deze Kai Strauss de gitarist die Memo Gonzalez liet swingen. Na 15 jaar samen 'on the road' te zijn geweest werd dit stilaan afgebouwd en kwam Kai Strauss zijn eigen band op te richten. In 2014 bracht hij dan samen 'The Electric Blues All-Stars' zijn debuutalbum 'Electric Blues' op de markt. Een album met een ganse lijst aan gast optredens zoals Darrell Nullisch, Sugar Ray Norcia en ook Sax Gordon. Een jaar later volgde dan 'Go By Feel' met onder meer Mike Wheeler, Tony Vega, Big Pete en Sax Gordon. Dit jaar volgt er de release van zijn 3de album met als titel 'Getting Personal'. ook op dit album komenenkele collega's een handje toesteken zoals nu ook Tony Vega en Sax Gordon maar ook met de krachtige en soulvolle stem van een Big Daddy Wilson.

De veelzijdigheid in Kai's blues is meteen ook zijn grootste troef. Zo kan hij moeiteloos diverse stijlen als Chicago en Texas in elkaar doen vloeien. Op de openingstrack doen Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars mede door de doordringende keyboards en de soulvolle blazer sectie er zelfs nog een streepje Memphis bij. Deze 'The Blues is Handmade' werd geschreven door Tommie Harris, een goede vriend van Kai en zorgt ook daarmee voor een portie funk.

Met 'Get The Ball Rollin' gaan we even terug in de tijd van rock 'n roll, een swingend nummer waarbij we toch wel even moeten terugdenken aan de tijd met Mr. Memo. ' I Ain’t Buying It' brengt ons dan weer Chicago een stukje korter bij, een shuffle die wordt versterkt door de bluesharp van Thomas Feldman. Eén van de gastoptredens is weggelegd voor niemand minder dan Big Daddy Wilson die met zijn warme gospelstem op 'I Can’t Wait' wel alle aandacht naar zich toetrekt.

Titeltrack 'Getting Personal' en ' I Gotta Let You Go' zijn twee footstompin' bluesjes en geven nogmaals aan dat Kai Strauss met zijn 3de album er volledig staat. Afsluiten doet hij met 'Blues For Annie', een intens blues nummer waarmee Kai een homage aan zijn moeder wil geven en eentje dat zich zonder moeite in de galerij van 'Tin Pan Alley' kan vestigen.

Helaas zal België hoogstwaarschijnlijk weerom achter het net gaan vissen om deze Kai Strauss & The Electric Blues All-Stars op onze podia te krijgen. Waar hij al met zekerheid aan zal treden is Bluesbreeker #2 op zaterdag 18 november 2017....


tracks:

01. The Blues Is Handmade
02. Get The Ball Rolling
03. Did You Wrong
04. I Ain’t Buying It
05. I Can’t Wait
06. Getting Personal
07. Quick Buck
08. What You Do
09. This Game Ain’t Worth  Playing No More
10. I Gotta Let You Go
11. Blues For Anne


more info:

year: 2017

artist: Kai Strauss

label: Continental Blue Heaven

distribution: CRS

musicians:

Kai Strauss: guitar & vocals
Alex Lex: drums
Kevin DuVernay: bass
Mo Fuhrhop: keyboards
Thomas Feldman: sax & harmonica

geust appearances:

Sax Gordon
Big Daddy Wilson
Tony Vega