© Rootsville.eu

Kathryn Claire (US)
tiltle: Bones Will Last
music: Traditional Folk
year: 2017
label: independent

info artist: Kathryn Claire

© Rootsville 2017


Met dit nieuwe album 'Bones Will Last' van Kathryn Claire bevinden we ons pal in de scène van de traditionele folk. Deze Kathryn Claire zagen we al aan het werk in ons land en zou in het voorjaar van 2018 samen met bassist Allen Hunter de Lage Landen opnieuw bezoeken. Dit in het zog van dit nieuwe album.

De Klankkleur van deze uit Portland afkomstige Kathryn Claire, is ondanks dat ze zelf meestal opwekkend, is met tijden bijzonder weemoedig te noemen. Mede daardoor misschien dat de viool ook één van haar favoriete instrumenten is. Samen met deze 'Bones Wil Last' is er ook een documentaire film uitgekomen en de titletrack is dan ook uitgebracht als officiele video bij dit album.

Voor dit album deed ze beroep op haar vaste bassist Allen Hunter samen met Don Henson op piano en Zak Borden op mandoline. Alle 10 nummers hebben een bijzonder triest karakter met als hoogtepunt het nummer 'Sweet Chariot'. Letterlijk vertaald is 'Bones Will Last' het moment wat we achterlaten nadat we zijn overleden en daarmee kunnen we ons het best inleven in het nummer 'Sweet Chariot'.

Ballads die omringd zijn door intens verdriet waarop de lyrishe nummers hand in hand gaan met de trieste tonen van haar viool. Nummers als 'Last Day' en Thaw' blijven mede door de aangrijpende teksten in je hoofd ronddwalen. Aangrijpend, meeslepend, soms angstaanjagend maar bijzonder mooi vertolkt.

tracks:

01. Syringa - The Hallowed Halls
02. Bones Will Last
03. The Fugue
04. Sweet Chariot
05. It Was Your Voice
06. Last Day
07. Never Be
08. Ridee - The Forest Flower
09. Thaw
10. Bjorne Stompe

musicians:

Kathryn Claire: vocals, violin, guitar
Zak Borden: mandolin
Allen Hunter: upright bass
Don Henson: piano