© Rootsville.eu

Katie Garibaldi (US)

tiltle: Home Sweet Christmas
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Living Dream Music

info artist: Katie Garibaldi
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Katie Garibaldi is een in San Francisco geresidentieerd singer-songwriter waarbij haar halve leven al om de muziek draait. Haar klankkleur heeft een beetje weg van die van Kate Bush en haar sound wordt het best omschreven als 'sweet & smooth'. Pure Americana met levendige melodieën en een knipoog richting country. Met deze collectie van 'Christmas songs' staat Katie Garibaldi haar conto op 7 stuks. Haar laatste uitgave was de EP 'Rooted Clarity' uit 2016.

Op deze 'Home Sweet Christmas' staan 12 'Christmas songs' waarbij er voor 11 de credits aan haar worden toegeschreven. Dus geen zoveelste herhalingen van de alom gekende 'season songs' aangaande deze feestdag maar een frisse en soms vrolijke kijk op deze dag. Alleen de traditional 'Silen Night' is opgenomen op deze 'Home Sweet Christmas' maar dat nemen we haar uiteraard niet kwalijk.

'Tomorrow Is Christmas Morning' werd geselecteerd om als single te worden uitgebracht, eentje waarbij de bijbehorende sfeer onmiddellijk tot leven komt. De liefhebbers van Katie's muziek zullen wel even verrassend opkijken bij het benaderen van deze periode door sommige nummers. Een zekerheid is wel haar soulvolle en folky benadering van Kerstmis op dit album. Nummers die zowel country als gospel weten te benaderen.

Openen doet ze volledig in de geest van Kerstmis met de begroeting 'Happy Married Christmas', eentje dat bijzonder vrolijk overkomt. 'Jesus Touched My Heart' is dan meteen een stuk steviger en herbergt een portie soul in zich daar waar 'Unhappy Holiday' en 'Holy Spirit in My Heart' de vrolijke country-side opzoeken. Bij het laatste van deze nummers wordt zelfs een doorwinterde zwartkijker vrolijk van. Afsluiter is dan haar ingetogen en bijzonder mooie versie van de traditional 'Silent Night' en daarmee levert Katie Garibaldi hier een Kerstalbum af waarbij we ons niet hebben verveeld maar vrolijk uitkijken naar die ene periode van het jaar...and a Merry Christmas to you too Katie...

 

tracks:

01. Happy Married Christmas
02. Star in the East
03. Jesus Touched My Heart
04. Unhappy Holiday
05. The Times I Love the Most (California Christmas)
06. Wonderful Mother Mary
07. Love on Christmas Day
08. Holy Spirit in My Heart
09. Safe and Warm (Lullaby for Jesus)
10. Tomorrow Is Christmas Morning
11. Our Home Awaits Us
12. Silent Night

musicians:

Katie Garibaldi: vocals, guitar
Kevin Blair: bass, upright bass
Todd Richardson: drums, percussion
Jon Mitguard: pedal steel
Arturo Garza: keyboards
Mary Garibaldi: piano on #12
Emily Botel: violin
Helen Newby: cello
Charith Premawardhana: violin on #10
Gabriel Beitsline: cello on #10

backing vocals:

Misa Malone, Jessica Allison, Drew Cheshire