© Rootsville.eu

Kenny White
Long List of Priors


© Rootsville 2017

Voor mij is dit de eerste kennismaking met Kenny White. Na eventjes te googlen kom ik tot de vaststelling dat we het hier hebben over een uitermate bekwame singer-songwriter die al samen werkte met namen als Gladys Knight, Linda Ronstadt, Mavis Staples en Aaron Neville en dan begint het toch al wat te duizelen. Dat hij al met zovelen wist samen te werken resulteert uiteraard ook in het gevolg dat er een hele reeks muzikanten mee werkten aan dit album, waarop we namen terug vinden als Peter Wolf, David Crosby, Larry Campbell en Amy Helm.

Deze 'Long List of Priors' werd opgenomen in een tijdspannen van een jaar beginnende februari 2015 en dit in zijn thuisbasis New York. Dit 13 nummers tellende album is het vervolg van zijn in 2011 verschenen 'Comfort in The Static'. In de muziek van deze Kenny White vinden we bijna het hele spectrum terug van wat de hedendaagse muziek ons kan leveren. Van pop over folk en country naar blues. De warme en zachte klankkleur is een van Kenny's stokpaardjes waarbij we het dromerige terug vinden van een Art Garfunkel maar waarbij we ook een beetje terug denken aan een Donovan.

Dertien originals van de hand van Kenny White waarbij hij zonder meer mede door het Nederlandse 'CRS' toch enigszins bekender moet worden bij het grote publiek. Nummers als 'A Road Less Traveled ' waarbij we een story tellende hedendaagse troubadour te horen krijgen met de samenwerking van 'ene' David Crosby. Antoine Silverman is verantwoordelijk voor de meer dan aangename strijkers arrangementen. In 'Glad-Handed ' gaat Kenny White een duet aan met Peter Wolf, jazeker ooit de stem van de J.Geils Band.

De kleine details die soms al vlug aan ons ontsnappen zijn de kracht van deze plaat. Met gevoel voor ieder instrumentaal detail werd dit een hoogstaand album waarbij er enkel superlatieven mogen worden gebruikt zoals het zeer gevoelige en jazzy 'Lights Over Broadway'. Al zijn het soms dromerig gebrachte teksten toch brengt Kenny White deze op en manier waarbij je van meet af aan gekluisterd wordt aan de speakers. Hoogstaand en kwalitatief album en een meer dan aangename kennismaking met deze Kenny White.


tracks:

01 A Road Less Traveled
02 Che Guevara
03 Another Bell Unanswered
04 Cyberspace
05 The Other Shore
06 Glad-Handed
07 Lights Over Broadway
08 Charleston
09 The Moon Is Low
10 West L.A.
11 Color of the Sky
12 4000 Reasons to Run
13 The Olives and the Grapes


more info:

year: 2017

artist: Kenny White

label: Continental Record Services

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Kenny White
David Crosby
Shawn Pelton
Marty Ballou
Duck Levine
Larry Campbell
Amy Helm
Catherine Russel
Antoine Silverman
Sean Carney
Emily Yarbrough
Sylvia d'Avanzo
Jonathan Dinklage
Chris Cardona
Anja Wood
Emily Brausa
John 'Scrapper' Sneider
Dan Block
Wayne Goodman
Entcho Todorov
Amy Raiska
Pete Donovan
Dylan Schwab
Eric Davis
Keith o'Quinn
Andrew Sterman
John Frahm
James D-Train Williams