© Rootsville.eu

Kevin Breit (US)

tiltle: Johnny Goldtooth & The Chevy Casanovas
music: instrumental
year: 2017
label: Stony Plain Records

distribution: Continental Record Services (CRS)

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Kevin Breit

© Rootsville 2017


Kevin Breit afkomstige van Ontario Can. is een singer-songwriter en gitarist die veeaal wekt als studiomuzikant. Ook voor concerten doen talrijke muzikanten beroep op deze gitarist zoals onder meer Cassandra Wilson, Norah Jones en Rosanne Cash om er enkelen te vernoemen. Kevin Breit treed ook solo op en is teven lid van de groep 'Folkalarm'. In 2006 richtte hij de 'Sisters Euclid' op en bracht daarmee een jazz-fusion album op de markt. Op zijn vorige album 'Ernesto and Delilah' uit 2015 speelde ook de Canadese actrice Rebekka Jenkins mee.

Op 'Stony Plain Records' komt in november zijn nieuwste album 'Johnny Goldtooth and the Chevy Casanovas' uit. Een album met 11 nummers dat volledig instrumentaal is en waarop ook diverse stijlen elkaar komen et vinden met daarop één algemene noemer, 'Twang'.

Een album dat onder de noemers ruw en excentriek kan worden ondergebracht, een album voor outlaws, en daar vindt deze Kevin Breit hem wel in terug. Nummers ook die enige affectie hebben met surf en zeker ook met de overbekende 'Hellecasters'. Een album dat alhoewel het instrumentaal is toch heel wat te vertellen heeft.

tracks:

01 Chevy Casanova
02 C'Mon Let Go
03 I Got Em Too
04 The Knee Hiigh Fizzle
05 Cozy With Rosy
06 Zing Zong Song
07 The Goldtooth Shuffle
08 Crime Holler
09 A Horse By Another Stripe
10 One Mo Bo
11 Dr. Lee Van Cleef

musicians:

Kevin Breit
Vincent Henry
Michael Ward Bergeman
Davide DiRenzo
Gary Diggins