© Rootsville.eu

King King (UK)

tiltle: Exile & Grace
music: rock - blues
year: 2017
label: Manhaton Records

info artist: King King

© Rootsville 2017


Er was een tijd dat Alan en Stevie Nimmo als de 'Nimmo Brothers' hier in de lage landen waanzinnig populair waren. Hun concerten waren een en al brok energie en steeds weer een opperste beleving van blues en rock. Toen was er 2009 en besloot Alan Nimmo solo te gaan en riep King King in het leven. Het resultaat bleef hetzelfde! Ook nu zijn de concerten van Alan Nimmo en King King nog steeds een adembenemende rockshow. 'Rock' is meteen ook nog de rode draad doorheen de hedendaagse King King.

Met voorbeelden als 'Bad Company', 'Whitesnake' en 'Thin Lizzy' is een optreden van 'King King' een niet te versmaden gebeurtenis die je avond erna geheel zou kunnen veranderen. Vorig jaar brachten Alan en King King nog een 'Live' album uit en met dit studioalbum 'Exile & Grace' staat dan hun conto op '5'.

Het album werd opgenomen in de 'Superfly Studios' in Ollerton (UK) en op dit 9 nummers tellende 'Exile & Grace' vinden we na 2015 eindelijk nieuw materiaal terug. Opener is het eerder funky gerelateerde (She Don't) Gimme No Lovin' en werd ook gekozen om als single te promoten. Mede door de keyboards van Bob Fridzema is dit zonder meer een catchy nummer geworden.

Ook op het daaropvolgende rockende 'Heed the Warning' herbergt die funky grooves. Het bijzonder soulvolle 'Find Your Way Home' brengt hier en zonder meer ook op de 'live' concerten van King King een zeldzaam rustpunt. Soulvolle maar toch krachtige ballad. Met 'Nobody Knows Your Name' zitten we terug op de vertrouwde koers zoals ze ook bij de 'Nimmo Brothers' werd uitgetekend.

Deze 'Exile & Grace' voldoet zeer zeker aan de verwachtingen van de talrijke fans. Rock, blues met soms een soulvolle onderbouwing maken van dit album weer een 'big bang' à la King King and Alan, without any question, we sure know your name...

 

tracks:

01 (She Don't) Gimme No Lovin'
02 Heed the Warning
03 Broken
04 Find Your Way Home
05 Tear It All Up
06 Betrayed Me
07 Long Time Running
08 Nobody Knows Your Name
09 I Don’t Wanna Lie

musicians:

Alan Nimmo: guitar & vocals
Bob Fridzema: keys
Lindsay Coulson: bass
Wayne Proctor: drums