© Rootsville.eu

Kurt Deemer Band
Gaslight


© Rootsville 2017

Met deze Kurt Deemer Band bevinden we ons in het segment van de alt-rock. Deze band is een verzameling van oud gedienden in het grunge genre en hun roots liggen in Baltimore en daar zijn ze een graag geziene band in deze Washington area.

Rock maar dan wel in een brave opzet. Met meer dan twintig jaar ervaring heeft deze singer-songwriter dan ook al meer dan een volwaardig arsenaal bijeen geschreven en kan hij zo reeds terugblikken op tijdloze maar mooie songs. Naast zijn eigen sound die je kan terugvinden op nummers  als ‘Fire Escape’ en titeltrack ‘Gaslight’ kom je tijdens het beluisteren van dit 12-nummers tellende album ook wat anders tegen.

Met ‘Burningman’ draait hij de knop op het gebied van ‘steviger’ een streepje hoger al blijft het nog bijzonder melodieus klinken. Met ‘Hot Air’ en ’28 Days’ krijgen we op muzikaal  gebied een kruising tussen Petty er Fleetwood Mac. Vocaal daarentegen leunen deze nummers bijzonder kort aan bij een Springsteen al is deze Kurt Deemer zijn klankleur meer gepolijst te noemen maar daarmee misschien ook een beetje minder rock ’n roll. ‘Unspoken’ is mijn inziens het beste nummer van dit nieuwe album van deze Kurt Deemer Band en dat komt ook wel een beetje door mijn sympathie voor The Boss.


tracks:

01. Fire Escape
02. Gaslight
03. Burningham
04. Heaven Sent
05. She Breaks
06. Fading
07. Come Close
08. Hot Air
09. Stop
10. 28 Days
11. Unspoken
12. Kiss Off The Night


more info:

year: 2016

artist: Kurt Deemer Band

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Kurt Deemer
Steve Rose
Matt Wilschke
Kris Maher
John Christensen
Roy Bell
L.N. Cherry
Shawn Heming
Sean Deemer