© Rootsville.eu

Lathouwers & Barbier
No Time For Rock 'n Roll


© Rootsville 2017

Soms is alles toch een beetje godgeklaagd. Neem nu Peter Holmstedt die als promotor onder de naam Hemifran ons iedere maand van een pakket singer-songwriters materiaal weet te voorzien waarbij we altijd wel tot een ontdekking komen. Bij het sorteren van het pakket dat we deze maand kregen toegestuurd viel er al onmiddellijk eentje in het gezichtsveld. Voor de liefhebbers van een rustige avond met een singer-songwriter zal deze naam in ''t Stad' zeker geen verrassing zijn maar voor mij eerlijk gezegd welk. Dat een duo genoemd 'Lathouwers & Barbier' hun debuut album ons bereikt via Zweden is toch te zot voor woorden.

Met deze 'No Time For Rock 'n Roll' met daarop 11 nieuwe originals willen Walter Lathouwers en Bart Barbier de wereld veroveren. Het album werd vorig jaar opgenomen in de 'Sputnik Studio' in Schoten en wordt volledig in de spotlights geplaatst begin 2017. Een pareltje met een mix van Country blues en Americana met daarop zelfs maar '1' cover en dan nog wel eentje van Bob Dylan, zijnde 'The Times They Are A-Chingin''.

Walter Lathouwers is geresidentieerd in St. Job in 't Goor en Bart Barbier in Hoevenen maar daar zal wel niemand in de whole wide world van wakker liggen maar wel van hun prachtig akoestisch samenspel. De voorstelling gebeurde ergens in het Antwerpse tijdens de herfst van 2016 en is het resultaat van voorafgaand intens componeren en spelen. Beiden spelen ook sinds 2013 samen in de 'Rusty Blue Feelgood Music Band' en wisten dus onder eigen naam een duo in het leven te roepen.

Met een heerlijk 'front porch' country bluesje als 'The Old Shirt' weten ze meteen de aandacht te trekken op hun debuutalbum. Met hun Americana inbreng slaan ze verschillende wegen in gaande van een Buffalo Springfield op 'Silence' tot een close harmony als Simon & Garfunkel op 'One More Smile'. Opmerkelijk is wel hun feilloze omschakeling van de Americana naar Delta waarbij alle nummers even intens en intiem overkomen.

Met de titeltrack trekken ze zelfs even aan de mouw van alt-country en brengen ze toch enigszins wat leven in de brouwerij met 'No Time For Rock 'n Roll'. 'I Won't Let You Down' is dan weer een belofte in drie-kwart maat. Nummers als 'Giggle Juice' of 'The Road To Carcasonne' geven je een gevoel van vrijheid in deze soms versmachtende periode. Aan de 'cover' van Robert Zimmerman geven ze wel een eigen inbreng waardoor deze 'The Times They Are A-Changin'' perfect past tussen hun eigen geschreven nummers. Afsluiten doen ze in de stijl van John Denver met 'The Wrong Song' maar wel op 'The Wright Album'.

Na de release stapte zangeres An Cornillie mee in het project en als trio wordt er nu hard gewerkt aan het volgende materiaal...we kijken er al naar uit!


tracks:

01. The Old Shirt
02. Silence
03. The Man From Manhattan
04. No Time For Rock 'n Roll
05. Green & Blue
06. I Won't Let You Down
07. One More Smile
08. Giggle Juice
09. The Road To Carcasonne
10. Love Of My Heart
11. The Times They Are A-changin'
12. The Wrong Song


more info:

year: 2017

artist: Lathouwers & Barbier

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Walter Lathouwers
Bart Barbier
An Cornillie