© Rootsville.eu

Laura Tate
Let's Just Be Real


© Rootsville 2017l

With a heart for Dallas TX, a soulful feeling like a Memphis Diva and a NOLA swingin' mood, this Laura Tate brings with 'Let's Just Be Real' the sun in our lives...

Voor de opnamen van haar 4de album liet Laura Tate zich omringen door een boel hoog aangeschreven muzikanten zoals o.a. Terry Wilson en Tony Braunagel. Voeg daarbij dat de backing vox verzorgd worden door niemand minder dan Teresa James en Billy Watts en we hoeven je dan niet te vertellen dat deze 'Let's Just Be Real' uitbarst van talent en kwaliteit.

De 'chemistry' die haar stem teweeg brengt bij de aanwezige muzikanten bereikt ongewild eenzame hoogten. Met haar nieuwe album inviteert deze Laura Tate ons op een mix van rhythm 'n blues, jazz en rock 'n roll. De passie waarop ze nummers als 'The Boys Are Back In Town' van Thin Lizzy op een vrijwel ongelooflijke jazzy manier weet te brengen is van een zodanig hoog allooi dat het kippenvel teweeg weet te brengen.

Deze 'Let's Just Be Real' werd een mix van 12 nummers waarbij nieuwe en oudere originals hand in hand gaan en waarbij het er op lijkt dat alle nummers wel een boodschap in zich dragen. Door te leven in zowel LA, Nashville als in de 'Big Apple' weet Laura Tate haar skills als uitermate goede vocaliste in een jasje te steken waarbij blues, soul, rock en jazz zich verenigen tot haar eigen 'exciting sound'.

Opener is 'Nobody Gets Hurt' is een schoolvoorbeeld van een aangenaam soulbluesje waarbij de warme vocals van Laura Tate als een welgekome verrassing uit de speakers komt. Samen met Jeff Paris schreef bassist 'If That Ain't Love' en diezelfde Wilson schreef samen met Teresa James het nummer 'I'll Find Someone Who Will' of waar New Orleans en Memphis samen komen. Het lichtjes in een Bossa Nova jasje gestoken 'Can't Say No', een nummer waar de piano partij van Jeff Paris en de jazzy ritmes van Billy Watts zijn hollow body gitaar het exotische aspect in je op komen te roepen.

Met 'Still Got The Blues' komen we toe aan een bijzonder sfeervol soulblues nummer waar de klankleur van Laura bijzonder jazzy aanvoelt, gedragen door de intieme blazers en die verdomd mooi klinkende gitaar en wanneer Laura Tate het uitroept van 'I Need A Man' zullen er wel veel handjes de lucht ingaan. Laat ons er swingend uitgaan met 'Big Top Hat'...

Lightnin' up and let's just be real...this is one of the finest music on earth.

tracks:

01. Nobody Gets Hurt
02. It That Ain't Love
03. Hitting On Nothing
04. Can't Say No
05. The Boys Are Back In Town
06. Still Got The Blues
07. I'll Find Someone Who Will
08. Let's Just Be Real
09. I Know You Lied
10. I Need A Man
11. Big Top Hat
12. Wildest Dreams

 

more info:

year: 2017

artist: Laura Tate

label: 811 Gold Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Laura Tate: vocals
Terry Wilson: bass
Teresa James: backing vocals
Billy Watts: guitar
Jeff Paris: piano, B3
Tony Braunagel: drums
Lee Thornberg: brass
Paulie Cerra: saxophones
Leslie Smith: percussion