© Rootsville.eu

Layla Zoe (Can)

tiltle: Songs From The Road
music: blues
year: 2017
label: Ruf Records

info artist: Layla Zoe
promotion: Ruf Records

© Rootsville 2017


Naar al oude gewoonte brengen de artisten die ondergebracht zijn bij 'Ruf Records' een 'live' album uit onder de noemer 'Songs From The Road'. Ook voor de Canadese Layla Zoe is dit niet anders. Nog een zekerheid is dat deze reeeks als een dubbel wordt uitgegeven, dat wil zeggen een CD en een DVD. Dit kleinood werd opgenomen in de Hirsch Club in Nuernberg.

Om beide schijfjes niet exact hetzelfde zijn krijg je als afsluiter op de DVD nog een bangelijke versie van Kris Kristofferson zijn 'Me And Bobby McGhee' te horen. Deze nu toch al wereldvedette leeft in Toronto maar is zeker zo ook thuis in de lage landen en in België denken we dan ook richting 'Spirit of 66' waar ze in 2015 een ander 'live' album opnam dit onder een ander label.

De meetste nummers op deze 'Songs From The Road' zijn ook terug te vinden op haar album 'Breaking Free' maar de bijhorende DVD zorgt ervoor dat je een unieke uitgave aan je verzameling kan toevoegen en ze visueel bij je thuis nog eens kan bewonderen. 'Backstage Queen' is zowel op CD als DVD als op 'Breaking Free' de opener. Uiteraard wordt Lalyla Zoe op de laatste opnamen bijgestaan door muzikanten die we kennen van bij de 'Blues Caravan'.

Op de soulvolle ballad 'Why Do We Hurt The Ones We Love' moeten we nu een ietsje langer wachten maar komt op beide registraties volledig tot zijn recht. De liefhebbers van de rauwe stem van Layla Zoe zullen zonder meer in de wolken zijn met deze dubbel. Daar Layla op de DVD afsluit met 'Me And Bobby McGhee' doet ze dit op de CD versie met 'The Wind Cries Mary' van Jimi Hendrix of zullen we zeggen...the wind cries Layla.

 

tracks CD:

01 Backstage Queen
02 Run Away
03 A Good Man
04 Sweet Angel
05 Pull Yourself Together
06 Why Do We Hurt The Ones We Love
07 Why You So Afraid
08 Never Met A Man Like You
09 Highway Of Tears
10 The Wind Cries Mary

tracks DVD:

01 Backstage Queen
02 Run Away
03 A Good Man
04 Sweet Angel

05 Pull Yourself Together
06 Workhorse
07 Why Do We Hurt The Ones We Love
08 Why You So Afraid

09 Never Met A Man Like You
10 Highway Of Tears

11 Me and Bobby McGhee