© Rootsville.eu

Lazy Eye
Pocket The Black (Live)


© Rootsville 2017

Deze 'Lazy Eye' is een trio dat in Adelaïde (Australië) de blues predikt. Niet dat we het onmiddellijk kunnen zien maar deze band weet als sinds hun bestaan in 2013 talrijke prijzen binnen te halen vanaf het uitbrengen van dun debuutalbum 'Move Me'. Blues van 'Down Under' is nu niet bepaald hier veel te horen en daardoor is hun kijk op onze geliefkoosde muziek dan weer een licht in de duisternis. Wanneer we het hebben over een 'trio' in de blues danken we misschien in eerste instantie aan power blues maar hier zetten ze ons dan volledig op het verkeerde been.

Door toedoen van Evan Whetter aan een B3 brengt hij de sexy grooves die we kennen van dit instrument en daardoor hebben hun heerlijke shuffles soms iets van souljazz. Zijn twee kompanen zijn in eerste plaats een vrouwelijke gitarist die luister naar de naam Erica Graf en ze worden verder ondersteund door drummer Mario Marino.

Dit 'Hammond Organ Trio' kwamen de kleuren van de Aussies verdedigen op de prestigieuze International Blues Challenge te Memphis en zo kwamen ze ook aan optreden toe in de al even legendarische BB King's Blues club in de al even bekende Beale Street. Op dit album staan 10 songs waar de arrangementen geschreven werden door dit trio van Leazy Eye. Al meteen werd deze 'live' registratie in hun immens land voorgedragen als Album of The Year 2017.

Dit album werd 'live' opgenomen maar is van uitstekende kwaliteit en die paar aanwezigen die je hoort hadden best ook weg gefilterd kunnen worden. Openen doen ze met het lazy 'Keepin' From Lovin' en daarbij valt al dadelijk op dat Evan Whetter de klankkleur heeft van een Duke Robillard. ook met de titeltrack deinen ze verder op hetzelfde ritme en het is best onderhoudend. Met 'Mucho Jalapeño wordt ik dan terug even wakker geschud want het betreft hier een souljazz instrumentaaltje dat best wel een hoogvlieger zou zijn geweest tijdens de 'Mod' hoogdagen.

Misschien was dit een wake-up call want daarna volgen ze met een Bo Diddley rifje in 'Shack O'Mine' maar helaas vallen de Lazy Eyes dan terug in hun gezapige ritme om dan toch maar weer met een pareltje af te sluiten met 'Swing For Marz' in hun chicken shack down under.

tracks:

01. Keepin’ From Lovin`
02. Pocket The Black
03. Back The Way I Came
04. Let Me Down Easy
05. Mucho Jalapeño
06. Shack O’Mine
07. Let Me Down Easy
08. Treat Your Lover Right
09. It Ain’t Right
10. Swing For Marz


more info:

year: 2017

artist: Lazy Eye

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Evan Whetter: vocals, organ & harmonica
Erica Graf: guitar & backing vocals
Mario Marino: drums & backing vocals