© Rootsville.eu

Lee Palmer
Bridge


©Rootsville 2017

Voor deze Canadese singer- songwriter is deze 'Bridge toch al wee zijn vierde album, en dit is al een feit op zich want deze artiest zijn debuutalbum kwam pas uit in 'One Take' kwam pas uit in 2013. Later volgde nog '60 Clicks' en 'Like Elway'. Samen met gitarist Elmer Ferrer als co-producer trokken ze richting 'Metalworks Studio' voor het inblikken van deze 'Bridge'.

Sinds het uitbrengen van zijn vorig album kreeg deze Lee Palmer niets dan lovende kritieken en 'Like Elway' nestelde zich bij de 10 beste albums op het gebied van radioplay. Het is moeilijk voor deze Lee Palmer om in een vakje te plaatsten want zijn albums zijn niet veelal een mix van Americana en Blues. Voor dit album schreef Lee Palmer 10 nieuwe originals niet zelden geïnspireerd door de Tulsa Sound van JJ Cale.

Openen doet hij wat aarzelend met een zeer rustige intro op 'That's No Way To Go' al evolueert dit toch wel prachtige nummer naar een uitstekende easy listening Americana met een meerwaarde door de inbreng van uitstekende backing vocals. Met het nummer 'Tusla Sound' verwijst Lee Palmer volledig naar deze unieke sound, een nummer met heel wat blues feeling in zich. Zeer intiem en bijzonder relaxerend is wel 'Back To Lonely'.

We hebben de backing vocals al in de spotlights kunnen zetten maar met het duet 'Did You Feel Like This' moeten we daar nog een schepje boven op doen want op deze mooie ballad mag Marcy McKay nog een stapje meer voorwaarts doen. De nummers 'My Town' en 'My Old Man' relateren dan weer naar de helaas van ons heengegane JJ Cale.

Op het afsluitende 'So Long As You've Been Loved' neemt Lee Palmer met zijn muzikanten een crossroad richting Folk en daar hebben de viool van Aaron Solomon, de mandoline van Kevin Briet en zeker de accordeon van Mark Lalama zonder twijfel iets met te maken. Een waardige afsluiter voor een utistekend luisterend album van deze Lee Palmer.

 

Tracks:

01. That's No Way To Go
02. Tulsa Sound
03. Back To Lonely
04. Our Love Bears Repeating 
05. Did I Feel Like This
06. My Town
07. My Old Man
08. Well, Well, Well, Well
09. Chock Full Of Trouble
10. So Long As You've Been Loved

 

more info:

year: 2017

artist: Lee Palmer

label: On The Fly Music

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Lee Palmer: vocals
Al Cross: drums
Alec Fraser: bass
Mark Lalama: keys
Kevin Breit: guitars, mandoling & dobro

special guests:

Elmer Ferrer
Kiki Ferrer
Aaron Solomon
Turner King
Dave Dunlop
Mary McKay
Lori-An Smith
Patricia Shirley