© Rootsville.eu

Lelle Dahlberg (SE)

tiltle: These Words Are True
music: singer-songwriter - country
year: 2017
label: independent

info artist: Lelle Dahlberg
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Lennart 'Lelle' Dahlberg werd geboren in het landelijke Bureå in Zweden. De skills om muziek te gaan maken erfde hij van zijn grootvader aan moeders zijde, Kalle Markström. Amper 10 jaar oud begon deze Lelle Dahlberg interesse te tonen voor zijn opa's 'Levin archtop guitar'. Enkele jaren later was hij in het bezit van zijn eerste gitaar en werd dit tot aanzet van de groep 'The Sailors'.

Ook met het schrijven van nummers begon hij reeds op 13-jarige leeftijd met het resultaat dat er nog vele zouden volgen. Vele nummers werden opgenomen door Zweedse artiesten en bereikte ginds de charts. Met deze 'These Words Are True' besloot Lelle Dahlberg dan uiteindelijk een album uit te brengen onder zijn eigen naam.

Het resultaat werd een album met daarop 12 mooie nummers waarbij uiteraard de credits gaan naar Lelle Dahlberg. Wanneer je de titels zo op het eerste zicht bekijkt is het misschien wel één grote liefdesverklaring voor een verloren of aankomende grote liefde. Een album met heerlijke Americana en ook een knipoog naar vrolijke country als op het met lichtjes van twang doordrenkte 'Best Night Ever' of het rockende 'Tonight's The Night'.

Eén van mijn favoriete nummers op deze 'These Words Are True' is zonder meer het prachtige duet 'There's Only You' met zangeres Pearl. Als dit nummer je in deze melancholische periode van het jaar niet raakt dan weet ik het niet meer. Openen doet Lele Dahlberg op dit album met de titeltrack 'These Words Are True', een nummer dat met enig gospel gevoel wordt gebracht. Op het nummer 'I Am Lost' doet hij me enigszins denken aan de country van Kenny Rogers. Helemaal in de country sfeer kom je bij het beluisteren van nummers als 'Till We Meet Again' en 'Play That Old Melody'.

Een heerlijk album door een voor mij nog onbekende Zweedse outlaw en op de vraag 'Will You Still Love Me' antwoorden na het beluisteren van deze 'These Words Are True' uiteraard van dat is zeker...


 

tracks:

01. These Words Are true
02. Still Crazy 'bout You
03. Come Back Home
04. There's Only You
05. Tonight's The Night
06. Best Night Ever
07. I Am Lost
08. I Should Have Loved You
09. Til We Meet Again
10. Can't Stand Loosin' You
11. Play That Old Melody
12. Will You Still Love Me

musicians:

Lennart Dahlberg: vocals, guitars
Cicci Landen: vocals, backing vox, percussion
Pearl: duet on #4
Emmie Andersson: backing vox
Jörgen Andersson: keyboards, guitars, bass and so much more...
Krister Wrambjer: drums
Matthias 'Hippas' olofsson: steel guitar, guitars
Mikael Strömqvist: guitars
Kurt Baumer: fiddle