© Rootsville.eu

Leonard Griffie (US)

tiltle: Better Late Than No Time Soon
music: blues
year: 2017
label: Pangoboy Productions

info artist: Leonard Griffie
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Ondanks mijn toch al lichtjes gezegende leeftijd komt het schaamrood me soms nog tot op de lippen. Nog nooit heb ik over deze Leonard Griffie geschreven, laat staan gehoord. Maar zoals de titel van zijn nieuwe album 'Better Late Than No Time Soon' is nu het moment aangebroken om dit euvel uit de wereld te helpen.

Met roots diep in de 'Chicago Blues Style' komt deze Leonard Griffie een een zeer muzikale familie. Hij is afkomstig uit het plaatsje Medford in de staat Oregon maar verder is er over deze brave man weinig of niets te vinden ook al hebben we nu het 'www' als bibliotheek. Dus is er voor mezelf en vele collega's nog wel wat werk aan de winkel. Ook een oproep aan Leonard Griffie om uit de schaduw te treden om zo meer en meer in de spotlights te komen staan want na het beluisteren van deze 'Better Late Than No Time Soon' is dit zeker aan de orde.

Akkoord deze Leonard Griffie is nu niet meteen de fijnst begaafde blues shouter maar zijn warme diepe en soms soulvolle klankkleur spreekt je onmiddellijk aan. Hij verkondigt de blues als sinds de 80-tiger jaren en was ook al te zien aan de zijde van Karen Lovely. Zijn nieuwe project 'Leonard Griffie Blues' zal zonder meer hoge ogen gaan gooien.

Bovendien is deze Leonard Griffie ook nog een uitzonderlijk talent als songwriter want alle 14 nummers zijn van de hand van deze Leonard Griffie. Voor 'I Got News' gaan de credtis evenwel ook naar Walker en Smith. Met opener 'Look Me In The Eye' ziten we meteen regelrecht in de 'Chicago Blues' inclusief de heerlijke blazers die het album ook wat soul meegeven, evenals de warme stem van Leonard Griffie.

Nummers als het heerlijk swingende 'I'm Not Like That' en de shuffle 'What You Got Is What You Get' maken dat deze Leonzrd Griffie naar buiten komt als een doorwinterde blues muzikant, iets wat hij uiteraard ook is. WYSIWYG is dan ook een quote die van toepassing is op deze aimabele man al moet je hem daarvoor wel eerst te zien krijgen :-). Van nummers als 'Goin' Downhill' in de stijl van een onvolprezen Duke Robillard tot het Mempis aanvoelende 'Ain't No Happy Home' dit album is een openparing op zichzelf, a ressurection of a true blues man. Afsluiten doet hij zonder meer in stijl met het instrumentale en jazzy en zeer lounge gevoelige 'I'm Good Where I Am'...Ik denk het niet eerst even naar onze podia komen Leonard. Hoaah!!!

Ondanks de invloeden uit de 'Windy City' kan je en mag je deze Leonard Griffie ook onderbrengen in de categorie soulblues en Leonard....we do love you!

 

tracks:

01. Look Me In The Eye
02. I’m Not Like That
03. I Got News
04. What‘s A Man To Do
05. What You Got Is What You Get
06. Leave This Town
07. I Do Love You
08. You Done Stepped In It Now
09. Goin’ Downhill
10. Ain‘t No Happy Home
11. Up And At Em
12. Better Late Than No Time Soon
13. A Dollar Or Two
14. I’m Good Where I Am

musicians:

Leonard Griffie: guitars, vocals, synth & bass #01
Doug McAlister: bass
Mark Stever: dDrums
Michael Vannice: piano & organ
Gordon Greenley: saxophones
Randy Scherer: trumpet