© Rootsville.eu

Lesley Kernochan (US)

tiltle: A Calm Sun
music: Americana
year: 2017
label: Maple Syrup Music

info artist: Lesley Kernochan
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Lesley Kernochan is afkomstig uit Santa Monica, Cal. en kwam onder de belangstelling bij het uitbrengen van haar debuut album 'Undulating' in 2006. In 2011 verscheen het album 'The Pickle Jar' waarmee ze Europa wist te verkennen. Met deze 'A Calm Sun' krijgen we nu een opvolger en dat zullen de fans van deze Lesley Kernochan wel graag horen want zij heeft een stem die je verplicht op te luisteren.

'A Calm Sun' is pure Americana waar je ook als niet-liefhebber onmiddellijk voor valt. Op dit album vinden we 14 originals terug die soms al wel eens flirten met Folk. Haar sound mag dan wel bekend overkomen toch weet ze haar eigenheid in de nummers te steken door haar eigen singature te behouden.

Met een voltallige band tot haar beschikking brengt ze dit album tot een zeer gewaardeerde hoogte waarbij de teksten van haar zelf geschreven nummers soms onwerkelijk mooi weten over te komen. op nummers als de titeltrack komt ene Jeff Babko er zeer subtiel door samen met zijn Wurlitzer. High Standard! Het album werd in de States een jaartje vroeger uitgebracht maar desalniettemin zijn we wat blij dat het dit jaar ook in Europa wordt verspreid.

Ook al studeerde deze Lesley Kernochan in eerste instantie jazz en leerde ze saxofoon spelen toch nam ze later extra zanglessen en ontwikkelde ze zichzelf als een 'outstanding' singer-songwriter. Een nummer als 'Blown Away' leunt dan richting country maar past perfect in het plaatje dat je al luisterend naar haar muziek van haar weet te vormen. Nummers als 'Love is a Verb' en 'The Chocolate Tree' zijn vervuld van vreugde en speelplezier, maar ook ballads als 'Wherever I Go' laten toe om van dit album voor de volle 100% te genieten. Luister maar naar 'Loving Family' en laat je zachtjes meedeinend de wereld van Lesley Kernochan te ontdekken of val meteen voor het wonderlijke 'Les Petits Mondes Sont Partout'. Meesterlijk!

 

tracks:

01 Les Petits Mondes Sont Partout
02 Country in the City
03 Hurricane Eye
04 Tumbleweed
05 A Calm Sun
06 Blown Away
07 The Universe
08 Love Is a Verb
09 The Chocolate Tree
10 Wherever I Go
11 Loving Family
12 Song for Elijah
13 Old Fisherman's Song
14 A Face in the Mountain

musicians:

Lesley Kernochan: vocals, acousitc guitars
Dean Parks: guitars, pedal steel, banjo, dobro, ukelele
Christopher Bruce: guitars
Jeff Babko: pianog, organ, Wurlitzer
Dan Lutz: acoustic bass
Aaron Sterling: drums, percussion
Ben Peeler, dobro, lap- & pedal steel, mandolin
Alisa Rose: fiddle on #8
Tom Rhodes: harmony vocals
Robrt Rex Walter: bass harmony vocals on #4