© Rootsville.eu

Lew Jetton & 61 South (US)

tiltle: Palestine Blues
music: blues
year: 2017
label: Coffee Street Records

website artist: Lew Jetton & 61 South
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Voor de opnamen van hun 4de album, 'Palestine Blues' trokken Lew Jetton & 61 South richting 'Coffee Street Studios' in Paducah in de staat Kentucky. Met hun vorige album 'Rain' verbleven ze maar liefst 6 maand in de 'Roots Music Report's Contemporary Blues Charts' en dit willen ze maar graag verbeteren met deze 'Palestine Blues'.

Hun vorig album was voor mij de eerste kennismaking met dee Lew Jetton en meteen was ik onder de indruk van 'zijn' blues. Daar waar JD Wilkins op het album 'Rain' nog als additional musican werd toegevoegd mag hij met zijn howlin' harp op dit 10 nummers tellend album meteen meeblazen. Met dit nieuwe album wil Lew Jetton een statement stellen over 10 jaar van ups en downs. Deze 'Palestine Blues' is dan pure emotie voor hem, een album dat in eerste instantie werd opgenomen als trio die als brandstof fungeerden voor dit album.

Openen doen ze met de footstompin' boogie waar de howling harp van Wilkins meteen een hoofdrol opeist. Daar waar 'Oh My My' als een voorbeeld mag gesteld worden voor bluesrock is 'For The Pain' een heerlijke ballad met de allures van een onvervalste tearkerker. 'Mexico' is een nummer waarin we enige southern rock invloeden kunnen waarnemen en biedt de luisteraar een zekere verscheidenheid van nummers aan.

Na het stevigere 'Sold Us Out' krijgen we met 'Drinking Again' een weemoedig nummer waarbij een jazzy gitaar de rode draad vormt in dit nummer. Daarna is 'Christ Have Mercy' een stevig underground nummer dat gespeend is van rauwe rockin' guitarrifs. Eruit gaan Lew Jetton & 61 South met de heerlijke smokin' shuffle ''bout Time'. Nog dit 'Palestine Blues' refereert niet naar de plaats aan de Gazastrook maar is de gemeenschap met die naam in Texas waar Lew Jetton opgroeide.

 

tracks:

01. Will I Go To Hell
02. Oh My My
03. For The Pain
04. Mexico
05. Sold Us Out
06. Drinking Again
07. Don't Need No Devil
08. Christ Have Mercy
09. Drama
10. 'Bout Time

musicians:

Lew Jetton: guitar & vocals
Otis Walker: bass
Eric Eichholtz: drums
JD Wilkes: harmonica