© Rootsville.eu

Lighthouse Sweden
Silence in the City

© Rootsville 2017

Toen Linda Malmström een connectie kreeg met Mats Brandemark werd dit zowaar een click die niet meer zou stuk te krijgen zijn. We schrijven 2003 en beiden hadden er dan al een degelijke staatvan dienst opzitten. Toen ze samen als duet eerder toevallig 'Steal Him Away' brachten werd sit het startschot voor zowel professioneel als privé een mooie verbintenis.

We moeten evenwel wachten tot 2014 eer de band 'Lighthouse Sweden' stilaan vorm begin te krijgen. Hun debuutalbum 'Lighthouse' mag in 2014 rekenen op niets dan positieve kritieken. Samen met gitarist Tobias Bergström en de ritme sectie Thomas Björklund en bassit Marc Gransten werken ze sinds dan aan hun road to succes.

In de daaropvolgende periode trekken Linda en Mats samen met hun band en diverse gastmuzikanten naar de Murfalon House in Zweden om hun volgende 'Silence in the City' te gaan opnemen. Daarvoor putten ze uit hun rijke repertoire aan nummers met als gevolg een album met 11 originals.

Hun stijl kan je zo niet meteen vastpinnen en gaat van American over Country naar Blues. Zelfs met de 2 eerste nummers' Love Can Seriously Damage Your Heart' en 'Neon Signs' lonken ze een beetje richting pop. Beide nummers kan je best vergelijken met de uit België afkomstige formatie 'Intergalatic Lovers'. Met 'Hole in my Soul' gaan ze gelukkig voor mezelf een beetje de funky blues toer op.

Met het daaropvolgende 'Silver & Gold' laten ze pas echt horen hoe veelzijdig ze wel kunnen zijn met een heerlijk country deuntje. Na terug een beetje te fliten met het commerciële aspect van de muziek gaan ze met 'Can't Find My Way' terug de Alt-country richting op. Afsluiten doen ze met de dromerige ballad 'Angel'.


tracks:

01. Love Can Seriously Damage Your Heart
02. Neon Signs
03. Everybody’s Been A Fool
04. Easier To Lie
05. Hole In My Soul
06. Silver & Gold
07. Silent City
08. We Used To Be Lovers
09. Can’t Find My Way
10. Window To The Sky
11. Angel


more info:

year: 2017

artist: Lighthouse Sweden

label: Moody Maraccas

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Linda Brandemark
Mats Brandemark
Tobias Bergström
Thomas Bjorklund
Marc Gransten

additional musicians:

Johan von Feilitzen
Martin Högwall
Sven-Olav Kontin
Magnus Lärsson
Derrik Big Walter
Olaf Elund