© Rootsville.eu

Lightnin' Willie
No Black, No White, Just Blues


© Rootsville 2017

Het is zo goed als 10 jaar geleden dat ik de eerste en enige keer deze Lighnin' Willie kon aanschouwen. Toen op Gevarenwinkel met zijn begeleidingsgroep 'The Poorboys'. Het was dus meer dan aangenaam om nog eens nieuw werk te kunnen horen van deze country- bluesman na zijn 'Blue Lightning' uit 2016. Bluesman Lightnin' Willie brengt een perfecte mix tussen blues met dat vleugje Americana waarbij zijn aangename en rust brengende klankkleur als een pluspunt kan worden bekeken. We durven zelfs stellen de JJ Cale van de blues want veel van zijn nummers zijn film- of TV tracks geworden.

Voor deze 'No Black, No White, Just Blues' selecteerde Lightnin' Willie 10 originals. Een album met als producer Pete Anderson die ook op het album basgitaar en harmonica speelt en aan de zijde van country muzikant Dwight Yoakom wel enkele hits op hun actief wisten te zetten. 'The Poorboys' zijn op dit nieuwe album naast de boot gevallen en in hun plaats deed hij beroep op acht andere muzikanten om deze nieuwe in te blikken.


Lightnin' Willie @ Gevarenwinkel Belgium 2007 © Rootsville

Met enige country en southern rock invloeden opent Lightning Willie dit album met 'Can't Get That Stuff'. Gewoon straight good ol' rockin' blues. Als tweede van de tien nummers krijgen we 'Eyes In The Back Of My Head', een shuffle die ook was terug te vinden op zijn vorige album en dit moet wel tot zijn favorieten behoren want dit nummer is met regelmaat op zijn albums terug te vinden. Als heerlijk slowbluesje brengt Lightnin' Willie ons 'Locked In A Prison'.

Met Tex-Mex man Pete Anderson als producer kan het niet anders of er moet een heerlijk Texas deuntje op dit album zijn terug te vinden en dat is er met 'Sad 'n Blue' met een Skip Edwards op accordeon. Van 'Heartache' zou je denken dat er terug een slowtje zit aan te komen. Niet dus want dit nummer heeft een aanstekelijk rumba ritme net als bij 'Phone Stopped Ringing'.

Terug naar de good ol' days toen verliefdheid nog schering en inslag was met 'Thinking Of You'. Een hele hoop jeugdsentiment en een nummer dat je ook kan terugvinden op zijn 'Buy American' uit 2000. Afsluiten doet Lightnin' Willie op deze ‘No Black, No White, Just Blues’ met de onvervalste boogie 'Shake My Snake'. Let’s boogie the night away!!!

 

tracks:

01. Can't Get That Stuff
02. Eyes In The Back Of My Head
03. Locked in Prison
04. San 'N Blue
05. Note On My Door
06. Heartache
07. Fuss and Fight
08. Phone Stopped Ringing
09. Thinking Of You
10. Shake my Snake   

more info:

year: 2017

artist: Lightnin' Willie

label: Little Dog Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Lightnin' Willie: guitar & vocals
Pete Anderson: bass & harmonica
Michael Murphy: keys
Skip Edwards: B3 & accordion
Doña Oxford: piano on #1
Jesper Kristensen: drums
Jerry Olson: drums
Luke Miller: strings on #9
Ron Dzubla: saxophones