© Rootsville.eu

Linda Calise
Happy To Be Loving You


©Rootsville 2017

Met deze 'Happy To Be Loving You' is Linda Calise aan haar 3de album toe. Op deze EP met 5 tracks gaat zij terug naar haar roots. Naast een paar originals staan er op dit album ook covers die haar nauw aan het hart liggen.

Een van die covers is de million hit van Franki Valli. Op deze 'Can’t Take My Eyes Off You' steekt ze deze smooth jazz registratie in een Neo soul jasje. Voor vocaliste is het brengen van pop en R&B classics in deze jazz versie een koud kunstje. Op het funky afsluitende 'Suit & Tie' brengt deze Linda Calise een heerlijk duet met de R&B zanger Frank Rossi.

Linda Calise is wat je kan noemen waarbij jazz en melodieuze pop tot een geheel komen. Op titeltrack 'Happy to Be Loving You' hoor je lichtjes het timbre van een jonge Betty Wright in haar stem en met zonder meer een mooie harpsolo à la Toots Thielemans van Jhony Keys. Het is tevens haar sterkte om de gebrachte covers een geheel andere creatieve en frisse wending te geven alsof ze deze zelf zou hebben geschreven.

Na 'La Vie-My Life' uit 2015 is dit weerom een hoogstaand werkje van deze in Boston aan het 'McClosky Institute for Voice' begin jaren 90-tig afgestudeerde Linda Calise.


Tracks:

01 Happy to Be Loving You
02 Can’t Take My Eyes Off You
03 Midnight Lover
04 Butterflyz
05 Suit & Tie

 

more info:

year: 2017

artist: Linda Calise

label: Independent

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

Personnel:

Linda Calise
Mauro Colangelo
Jhony Keys
Frank Rossi
Chuck Wansley
Mauro Colangelo
Ben Ablert
Joe Calise
Mike Casano
Alex Krepkikh
Jeff Galindo
Walter Platt
Trevor Kellum
Doug Woolveton
John Vaughan
Frank Rossi
Chris Pratt
Metro Narcisse