© Rootsville.eu

Lisa Biales
The Beauty of my Heart


© Rootsville 2017

When this 'The Beat Of My Heart' is the marker for this year we're in for a swinging and groovin' 2017...

Naar deze Lisa Biales luisteren is een verademing. Met haar krachtige vocals weet ze vriend en vijand te verrassen door het brengen van jazzy soul-blues. Als producer koos ze voor niemand minder dan Tony Braunagel die we kennen van Taj Mahal en zijn Phantom Blues Band alsook van Bonnie Riatt en wanneer je tussen de credit namen ziet opduiken als Nina Simone, Eric Bibb en Alberta Roberts weet je onmiddellijk dat het hier een sterk album betreft.

Lisa Biales stamt af van een zeer muzikale familie en niet het minst haar moeder inspireerde haar tot zingen. Deze ‘The Beat Of My Heart’ is al haar negende album en weerom bewijst ze dat ze nog meer aandacht verdient door dit prachtige album. Nadat ze opent met het jazzy ‘Disgusted’ schakelt ze met ‘What A Man’ nog een versnelling hoger. Een nummer dat we nog kennen van Linda Lyndell uit de Stax periode van de sixties.

Met ‘I Don’t Wanna Hear It’  krijgen we weer zo een bijzonder soulvolle floorfiller waarbij je de kriebels voelt opborrelen. Jazz en funk zijn de twee trefwoorden bij ‘Be My Husband’ van Nina Simone. Na het bluesy  ‘Messin’ Around With The Blues’  krijgen we nog een met gospel overgoten ‘Said I Wasn’t Gonna Tell Nobody’ komt het nummer waar het ganse album is op gebaseerd en dat dat is dan Alberta Roberts haar ‘Crying Over You’. Door het opduiken van een 78-toeren plaat uit 1947 was Lisa’s moeder zo bevangen dat het Lisa zo goed deed om haar moeder terug te horen zingen en bij deze machtige jazzplaat wordt de intro dan ook waargenomen door Lisa’s moeder nadat Lisa zelf overneemt en we ons terug wanen in de jazzclubs van de fifties.

Verder krijgen we nog heerlijke gospel-blues met Eric Bibb zijn 'Don't Let Nobody Drag Your Spirit Down waarbij we toch even Jim Pugh op de Wurlitzer is de spotlights moeten zetten met zijn meesterlijke grooves op dit iconische instrument. Heerlijke blues ook met 'Brotherly Love' als afsluiter.

 


tracks:

01. Disgusted
02. What A Man
03. I Don't Wanna Hear It
04. Be My Husband
05. Messin' Around With The Blues
06. Said I Wasn't Gonna Tell Nobody
07. Crying Over You
08. Wild Stage Of Life
09. Don't Let Nobody Drag Your Spirit Down
10. Romance In The Dark
11. I Should've Known Better
12. Brotherly Love


more info:

year: 2017

artist: Lisa Biales

label: Big Song Music

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)