© Rootsville.eu

Little Freddie King
You Make My Night


© Rootsville 2017

Met deze nieuwe van 'Little Freddie King' zitten we midden in de New Orleans bluesscène. Little Freddie King werd geboren als Fread Martin en ontleende zijn naam aan die van een van der grote Kings. De speelstijl van Freddie King in achte nemend voegde deze 'Little Freddie King' er de nodige portie country blues en Delta invloeden waardoor hij zijn eigen stijl kwam te ontwikkelen. Little Freddie King kwam in de 'picture' toen hij jaren terug bij 'Fat Possum' zijn album 'You Don't Know What I Know' uitbracht. Tot dan was hij een goed bewaard geheim gebleven.

Zijn eigen 'laidback' arrangementen maken hem uniek door het brengen van de originele juke-joint blues. Zijn nickname 'Dr. Blues to da Bone' verduidelijkt het allemaal. Ol'school Mississipi Delta blues zoals hij destijds enkel werd gebracht in de daarvoor bestemde juke-joints. Ook deze 'You Make My Night' is 'live' opgenomen om de sfeer van destijds extra te benadrukken. Luister maar eens naar de footstomppin' boogie 'Tough Frog To Swallow'.

'Baby Please Don't Go' van Muddy Waters krijgt op dit album het arrangement waarvoor het destijds is geschreven net als 'Big Bossmen'. ook klassieker 'Wang Dang Doodle' van Willie Dixon behoort hier tot de betere originele stompin' blues. Met de NO million selling hit 'Hello Josephine' brengt hij ons weerom volledig in de sfeer van waar het allemaal begon..

Pure juke-joint blues zonder franjes maar recht uit het hart door een van de laatste originele blues 'moaners'.


tracks:

01. Hobo Blues
02. Can't Do Nothin' Babe
03. Tough Frog To Swallow
05. Baby Please Don't Go
06. Chicken Dance
07. Big BossMan
08. Wang Dang Doodle
09. Standin' At Yo Door
10. Josephine
11. Sing Sang Sung


more info:

website artist: Little Freddie King
website label: Made Wright Records
year: 2017
genre: blues