© Rootsville.eu

Lloyd Spiegel (Aus)

tiltle: This Time Tomorrow
music: blues
year: 2017
label: Only Blues Music


info artist:
Lloyd Spiegel
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Met 'This Time Tomorrow' komt de bluesman van 'down under' aanzetten met nieuw materiaal. Lloyd Spiegel kan aanzien worden als een moderne blues troubadour en reist al sinds jeugdige leeftijd de ganse aardbol rond. De laatste keer dat ik deze Lloyd Spiegel kon aanschouwen was op het Nederlandse festival 'Southern Blues Night' van vorig jaar.

Lloyd Spiegel heeft er al een carrière van meer dan 25 jaar opzitten en heeft op zijn conto nu al 9 albums staan. Bij onze tegenvoeters wordt deze Lloyd Spiegel al gepositioneerd tussen de 50 allerbeste Australische gitaristen aller tijden. Hij weet een diversiteit aan de dag te leggen die varieert tussen Brownie McGhee en Luther Allison en zo weten we dat we ons kunnen warm maken aan een breed spectrum van de blues. Een eigenheid bij deze Lloyd Spiegel is dat hij steeds speelt op een Australisch merk van gitaren en ook zijn landgenoot Ash Gruynwald zweert bij deze 'Cole Clark' gitaren uit Melbourne.

Lloyd Spiegel staat er voor bekend dat hij zo goed als alle nummers zelf schrijft en ook nu zijn 9 van de 10 songs van zijn hand. Als ontvanger van diverse 'awards' bij onze tegenvoeters ken je wel stellen dat de blues fanaten 'down under' wat fier moeten zijn op een landgenoot als Lloyd Spiegel en wordt daardoor terecht de 'Ambassador of the Blues' genoemd.

Daar waar we hier in onze contreien Lloyd Spiegel veelal akoestisch en solo kunnen aanschouwen bestaat de bezetting op dit nieuwe album in hoofdzaak uit een trio met Tim Burnham aan de drums en Arunachala op de percussie. Lloyd heeft er ook familie bijgehaald met Marty Spiegel die zijn bijdrage levert op 'Trigger' en Riley Spiegel die de gitaar hanteert op ' Into The Blue'.

Heerlijk om luisteren is het Hokum bluesje 'Cure My Soul' met daarop een wonderlijke Lisa Sutton op trombone. Openen doet Lloyd Spiegel op dit album met een 'TJW' klankkleur op 'Devil On My Shoulder'. 'All The Cats Are Grey' is er eentje waar de rifs op elektrische gitaar een hoofdrol opeisen, een nummer misschien wel over zijn eigen leven als een 'zwerver'. Titeltrack 'This Time Tomorrow' is er eentje waarop de percussie van Arunachala komt doordringen en alle gitaristen jaloers gaan worden op Lloyd's fingerpicking spel. 'Kansas City Katy' is een aangenaam bluesje met een rumba feelin', een nummer waarop zeker en vast een Mariachi arrangement kan worden opgeschreven. Een nummer dat zonder meer in het arsenaal van wijlen Willy Deville zou kunnen thuis horen.

Afsluitend met het heerlijke slowbluesje 'Call You When I Get There' levert Lloyd Spiegel hier weer een meer dan aangenaam en sfeervol album af...this is the blues.

 

tracks:

01. Devil On My Shoulder
02. All The Cats Are Grey
03. This Time Tomorrow
04. Stranger Things
05. Kansas City Katy
06. Lost Like Me
07. Cure My Soul
08. Trigger
09. Into The Blue
10. Call You When I Get There

musicians:

Lloyd Spiegel: guitar & vocals
Tim Burnham: drums
Arunachala: percussion
Doc White: mandolin #3
Lisa Sutton: trombone #7
Marty Spiegel: guitar #8
Riley Spiegel: #9