© Rootsville.eu

Lorin Hart
Love Come Back


© Rootsville 2017

Deze 'Love Come Back' is pas het tweede studio album van deze Lorin Hart na het in 1997 uitgebrachte 'Breathe'. Misschien heeft het lot daaraan mee beslist want na een pijnlijke scheiding met haar echtgenoot is dit daarop haar antwoord. Met pijn in het hart hoopt deze Lorin Hart stiekem op een herstel in die breuk of wil ze met deze 12 pareltjes van nummers haar verdriet te verwerken. In beide gevallen en met de geschiedenis van dit pijnlijk voorval in gedachten is dit zonder meer een mooi album geworden waardoor tranen niet achterwege zullen blijven.

Soms jazzy, soms bluesy maar meestal met country feeling zoals op 'When Twilight Falls' wordt dit album gekenmerkt door het samenwerking van talrijke uitstekende muzikanten die de verdrietige lokroep van deze Lorin Hart ondersteunen door heerlijk instrumentale intermezzo's zoals Don Randy op de Wurlitzer. Soms poëtisch maar veelal met een droevige weerklank is het helaas genieten van deze nummers. Het country getinte 'In The Wilderness' is zowel lyrisch als muzikaal een beauty te noemen, gelukkig is het realistisch geschreven 'Love Come Back' qua ritme een beetje meer optimistisch te noemen. Let's do the two step love...

'Classic White Car' is naast een mooie Engelse wals toch een 'goedmakertje' te noemen aan het adres van haar wederhelft, ongeacht wie deze auto mag en kan besturen. 'Sing Me Free' zou door de intro met de ukelele sound wel tot het arsenaal van 'The Gentle Giant' kunnen behoren maar door de inbreng van Don's Wurlitzer toch weer iets van country heeft.

Blues en jazz gaan hand in hand bij het afsluitende 'Like Minded' en tot Lorin Hart kunnen we alleen maar meegeven wanneer 'die' andere niet weet te smelten bij zulke smeekbeden, wij doen het zonder meer....we're touched and yes the're were tears.


tracks:

01 Might As Well Be Magic
02 Desert Angel
03 Classic White Car
04 When Twilight Falls
05 In The Wilderness
06 Love Come Back
07 Fan The Flame
08 If I Don’t Love You
09 I Want To Know
10 Sing Me Free
11 Lonely Road Home
12 Like Minded


more info:

year: 2017

artist: Lorin Hart

label: Shadowside Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Lorin Hart
Chad Watson
Vera Monnett
Harry Orlove
Don Randy
JT Thomas
Jim Keltner
Don Heffington
Brad Swanson
Jim Salisbery
Bob Nickerson