© Rootsville.eu

Lynne Hanson
Uneven Ground


© Rootsville 2017

Met te vermelden dat in Canada zich nog een lijst van  excellente singer-songwriters zich schuilhouden val ik voor de zoveelste keer in herhaling. Deze 'Uneven Ground' is het nieuwe album van de uit Ottawa afkomstige Lynne Hanson. Als we haar EP '7 Deadly Spins' uit 2016 meetellen staat haar conto op '6'.

Voor opener 'Carry Me Home' werkte ze samen met Linda McRae, een nummer doordrongen met slide waarop de blues adepten zonder meer hun gading gaan in vinden. Lynne Hanson deinst er normaliter niet voor terug om in haar nummers enige duisternis te steken (zie '7 Deadly Spins') iets wat op dit album wel wat verscholen blijft. Met haar mix van folk en country blijft ze wel enigszins flirten met de poppy kant ervan.

Op de meeste van haar nummers als 'Stranger' en 'Broken With You' komt de meer dan aangename klankleur van deze story tellende Lynn Hanson duidelijk op de voorgrond, waarbij deze laatste 'Broken With You' tot stand kwam door een samenwerking met Mark Elliott. Een schoolvoorbeeld van hedendaagse troubadours.

Op nummers als 'Dead Weight' en 'Devil Said Do' neemt de duisternis in haar teksten weerom de bovenhand. Op 'Just For Now' dat ook door een co-writing met Linda McRea tot stand kwam vormen haar stem , de akoestische klanken en de doordringende sombere cello van MJ Dandeneau de bovenhand maar desalniettemin is dit een prachtige hoogstandje. Met 'Gotta Have Rain' waar weerom de naam van Linda McCrae komt opduiken krijgen we een excellente en diepgaande afsluiter van een hoogstaand album.


tracks:

01 Carry Me Home
02 Counting Heartbeats
03 Stranger
04 Broken With You
05 Dead Weight
06 Swallow Me Up
07 Devil Said Do
08 Uneven Ground
09 Every Honest Misstep
10 Not That strong
11 One Grain At A Time
12 Just For Now
13 Gotta Have Rain

 

more info:

year: 2017

artist: Lynne Hanson

label: Song Shop Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Lynne Hanson:vocals & acoustic guitar
Chris Carmichael: electric guitar on #01,06 & 12
MJ Dandeneau: elextric & upright bass, cello
Christian Dugas: drums & percussion
Joanna Miller: backing vox
Scott Nolan: guitars, backing vox, piano on #13, drums on #08
Jeremy Rusu: piano, Wurlitzer, clarinet & accordion
William Price, Rachel Hoogstraten Searle, Anne-Lee PoFaith: backing vox on #13