© Rootsville.eu

Manitoba Hal
Live in Ghent


©Rootsville 2017

Manitoba Hal is een van de beste akoestische blues-muzikanten in Canada. Niet bepaald een primeur om verbaasd over te zijn maar wel opmerkelijk is dat deze blues-man zich laat vergezellen door zijn ‘Ukelele’. Dus met hem geen bluesnight met een akoestische gitaar of dobro maar Manitoba Hal speelt de onze favoriete muziek op een piepkleine variatie in het snaargamma.

De ‘Ukelele’ is een viersnarig instrument dat zijn afkomst vindt in Madeira en niet in Hawaï. Het stamt af van de Portugese Cavaquinho en werd door de Portugese immigranten in Hawaï geïntroduceerd rond de jaren 1879.

Manitoba Hal reisde al de hele wereld rond met zijn 'Ukelele' en was te zien in talrijke clubs en op talrijke festivals waar uiteraard ook de meest spraakmakende Ukele festivals zijn aangevinkt. Dit nieuwe album van Manitoba is een dubbele live registratie geworden waarop hij naast eigen werk ook traditionals weet te brengen van Robert Johnson, Bukka White, Mississippi John Hurt en verschillende anderen.

Mogen we ook even chauvenistisch zijn? Deze dubbel CD werd opgenomen in Ghent en daar moest je op 28 april van vorig jaar naar de meest gekende bluesclub, de Missy Sippy. De kwaliteit is van meer dan goede kwaliteit en daar staat zeker Jeroen LaPeere borg voor. 24 sterke bluesnummers gebracht door de ruige en toch warme stem van deze Canadese bluesman. Nummers als 'Come In To My Kitchen', 'Baby Please Don't Go', 'Sweet Home Chicago', 'St James Infirmary' en Little Walter zijn 'My Babe' kun je op het eerste album aanhoren en twijfelaar zullen na het eerste deel dan ook gehecht raken aan de combinatie van blues & ukelele.

Op het tweede album krijgen we ook gospel met 'Ain't No Grave', een 'earworm' als 'Tastes Like Chicken', 'Built For Comfort' van Willie Dixon dat we kennen door de uitgave van Howlin' Wolf. Pareltjes als 'Key To The Highway' en 'Turn Out The Lights'. Mississippi John Hurt zijn 'My Creole Belle' en BB's zijn 'The Thrill Is Gone'. Ook wij zijn vanaf nu verloren voor de Ukelele in de blues....

 


Tracks:

CD 01

01 Come On To My Kitchen
02 Way Down In The Hole
03 Atlanta Moan
04 Automobile
05 Baby PLease Don't Go
06 Evangeline Blues
07 Dancing in The Moonlight
08 Let The Mermaids Fly With Me
09 Sweet Home Chicago
10 St James Infirmary
11 My Babe
12 Learned Pigs & Fireproof Women

CD 02

01 Ain't No Grave
02 Tasted Like Chicken
03 High Fever Blues
04 They're Red Hot
05 Built For Comfort
06 Somebody On Your Bound
07 Key To The Highway
08 Dig Me A Grave
09 Turn Out The Lights
10 My Creole Belle
11 Who Do You Love
12 The Thrill Is Gone

 

more info:

year: 2017

artist: Manitoba Hal

label: Hal's kitchen

promotion: Sarah French Publicity

management: Little Acorn Music Management (mail)