© Rootsville.eu

Marc Stone Band
Live in Europe


© Rootsville 2017

Wanneer je paar decennia aanwezig bent op blues concerten is het soms moeilijk om alert te blijven. Na het beleven van enkele honderden bands op jaarbasis begint soms de verveling toe te slaan en worden we niet al te vlug meer omver geblazen. Op zo een moment is het dan verhelderend wanneer er zich iemand aanbiedt met een eigen sound waarvan je weet dat hij niet ieder jaar op onze podia verschijnt. Zo iemand is deze 'Marc Stone'. Alhoewel hij al een goede 10 jaar in Europa toert is deze blues & roots muzikant hier in ons kleine landje nog niet al teveel aanbod gekomen. Ook dit najaar vallen we weerom naast de boot of je moet je al gaan begeven naar Oostenrijk of Frankrijk.

In 2015 bracht deze Marc Stone het album ‘Poison & Medecine’ (recensie) op de markt en het duurde zelfs nog een jaartje alvorens deze Marc Stone zich op Europa kwam te richten en dat heeft gedeeltelijk te maken met bookings agentschap 'Swapping Music’. Marc Steinberg aka Marc Stone groeide op in New York maar leeft en werkt al een paar era's in New Orleans en daarmee behoort hij tot wel de NOLA scène. Van de 'streets' of New Orleans tot de podia in Europa dan heb je al een serieuze weg afgelegd.

Naast het brengen van 'Live Music' is Marc ook al meer dan 17 jaar in New Orleans te horen met zijn 'Soul Serenade' op het radioprogramma WWOZ. Door enkel van zijn 'projects' kwam deze Marc Stone al samen te werken met namen als Walter "Wolfman" Washington, John Mooney en Alvin 'Youngblood' Hart maar ook met Buckwheat Zydeco en Allen Toussaint waardoor zijn sound zeer breed kan gaan in het spectrum van de blues.

Deze 'Live In Europe' is zijn nieuwste album dat opgenomen werd in Oostenrijk tijdens een concert op 21 juli 2016. Het inblikken van dit 11 nummers tellende album gebeurde evenwel in de 'Music Shed Studios' in New Orleans. Het merendeel van de nummers zijn geschreven door Marc Stone zelf maar hij wist ook enkele covers op dit album op te nemen waaronder 'Sacred Ground' van zijn vriend John Mooney. Als resident van New Orleans mag en kan eentje van de bekendste dokter van New Orleans niet ontbreken en de boogie woogie 'Lights Out' is er zo eentje.

Op dit album vinden we ook een nummer terug dat werd opgenomen in de studio te New Orleans en voor deze 'Digitized' kwam de helpende hand van Alvin 'Youngblood' Hart op de bluesharp. Of het nu doordringende slide is of NO-blues zoals 'Way Back Home' het bewijst nogmaals dat deze Marc Stone van vele Markten thuis is waardoor je hij steeds verrassend uit de hoek kan komen. Wah Wah en funky rock zijn de ingrediënten op 'I'm a Rock' en voor een mooie ballad valt deze Marc Stone terug op 'Walking The Backstreets and Crying' van Sandy Jones Jr. Afsluiten doen ze met het instrumentale 'Bap Bap' waarna we besluiten, hierheen halen die handel...


tracks:

01. Digitized (studio recording)
02. Way Back Home
03. When You're Bad
04. I'm a Rock
05. Walking The Backstreets and Crying
06. 7th Ave (Oh She Was Pretty)
07. Steal Away
08. Terry
09. Pterodacyl-Liza Jane-Lights Out
10. Sacred Ground
11. Bap Bap


more info:

year: 2017

artist: Marc Stone

label: Nobody's Business Records

booking: Swapping Music (Dominique Cranshoff)

musicians:

Marc Stone: vocals & slide
Christof Waibel: keys & vocals
Lorenzo 'Muki' Wilson: bass & vocals
'Bayou Thunda' Terry Scott Jr.: drums & vocals

studio recording 'Digitized'

Marc Stone: vocals & national steel
'Bayou Thunda' Terry Scott Jr.: cajon, kickdrum & vocals
Mike Dillion: precussion
Richard Moten: upright bass
Marilyn Barbarin, Papa Mali & Deanna Bernard: vocals

special guest:

Alvin 'Youngblood' Hart: harmonica & vocals