© Rootsville.eu

Marcus Malone
A Better Man


© Rootsville 2017

Met 'A Better Man' hebben we het hier over het nieuwe album van bluesrocker Marcus Malone. Deze uit Detroit afstammende gitarist leeft en werkt al een tijdje in de UK en het is maar de vraag of de Brexit hem goed zal doen. Zijn vorig album 'Stand Or Fall' dateert al van 2014 en dus zijn we wat blij terug van deze rocker te horen en zo zijn conto op 8 te brengen.

Het is niet altijd blues geweest dat leefde bij Marcus Malone want voor deze carrière zocht hij het in 'Metal' en zelfs bij Motown is hij even thuis geweest. Het resultaat hiervan is een blues-rocker pure sang met danig wat soul in zijn body.

Naar al oude gewoonte wordt er stevig geopend met 'House Of Blues' een nummer waarbij de bluesharp van Alan Glen (Yarbirds) en de keyboards van Moz Gamble (24 Pesos) maar wat graag in duel weten te gaan gedirigeerd door snijdende gitaarrifjes. De titeltrack 'Better Man' schreef Marcus Malone samen met William Burke.

Nog steeds aan zijn zijde is drummer Chris Nugent en samen met special guest bassist Winston Blissett neemt dit ritme sectie je naar hogere sferen. De veelzijdigheid van deze Marcus Malone laten zijn blues meermaals wegslippen in een soulvolle sfeer, iets wat je duidelijk te horen krijgt op ' Philomene'. Weer wat weg van de rock voelt 'The Only One' aan met het harmonieuze gezang waardoor je moet denken aan sunny California en een beat waar pop dreigt binnen te sluipen. 'Just Another Heartache' is dan weer de rocker waarin Marxus Malone zich manifesteert.

Het staat buiten kijf dat Marcus Malone een sterke songwriter is en deze rechttoe-rechtaan rocker blijft de blues en rock fans altijd wel behagen. Met deze 'A Better Man' scheert hij weerom hoge toppen.


tracks:

01. House Of Blues
02. Better Man
03. Too Long Gone
04. Just Another Heartache
05. Feelin' Bad Blues
06. Philomene
07. Complications
08. The Only One
09. Stand Up (Love of Life)
10. In You Arms
11. Can't Go Backhine Your Light

more info:

year: 2017

artist: Marcus Malone

label: Redline Music

booking: Swapping Music (Dominique Cranshoff)

musicians:

Marcus Malone
Chris Nugent
Sean Nolan
Stuart Dixon
Winston Blissett
Alan Glen
Paul Elliot
Moz Gamble