© Rootsville.eu

Mark Ripp & The Confessors
Under The Circumstances


© Rootsville 2017

Deze Canadese Mark Ripp kan je onderbrengen bij de singer-songwriters met meer dan een behoorlijk gedeelte 'rock' in hun genen. Deze in Toronto wonende rocker staat al ruim 3 decennia op de planken en maakte vroeger nog deel uit van de roots rockband 'The Bell-Vistas'.

In 1997 werd onder zijn eigen naam het album 'Wherever I Go' op de markt gebracht en in 2002 werd er met het album 'Minor Miracle' de 'Confessors' aan toegevoegd. Na het uitbrengen van enkele albums in eigen beheer komt nu deze 'Under The Circumstances' op de markt bij 'Banbury Park Records'.

Op het album staan 13 nieuwe originals en is een mix van lekker luisterende Americana met poëtische roots-rock. Na opener 'I'm 99' drijven ze het volume nog een ietsje steviger op met 'Lose My Way', een nummer dat we hier zouden onderbrengen bij blues-rock. Met 'Everything Is Made in China' en 'Hey Little Guy' houden deze Mark Ripp & The Confessors het semi-akoestisch.

'Gracefully' is dan weer een Americana rock-song in de geest van een John Hiatt net als het melodieuze nummer 'Two of a Kind' waarna ze met 'Twilight' flirten met de Tulsa Sound van JJ Cale. Het donker aanvoelende ' Side of the Road' neemt dan weer een ander aspect van deze Mark Ripp onder de loep net als het afsluitende 'I Don't Know' en daarbij krijgen we hier een mooi gevarieerd album van deze Mark Ripp en zijn Confessors.


tracks:

01 I'm 99
02 Lose My Way
03 Everything Is Made in China
04 Hey Little Guy
05 Wishin'
06 Gracefully
07 Wanna Go Home
08 Two of a Kind
09 Twilight
10 Stay the Night
11 Side of the Road
12 Shitty Little Cavalier
13 I Don't Know


more info:

year: 2017

artist: Mark Ripp & The Circumstances

label: Banbury Park Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Mark Ripp
John Toffoli
Bob Hamlyn

special guests:

Bruce Hemmings
Tim Rutledge
David Stokaluk
Madalen Tojicic