© Rootsville.eu

Midnight Blues Patrol
Under Cover


© Rootsville 2017

Niet alleen de kennismaking met deze 'Midnight Blues Patrol' was voor mij een eerste keer maar ook voor de opname studio was het een primeur. 'Midnight Blues Patrol' zijn een Belgische bluesformatie die hun roots liggen in Vlaams-Brabant. Rudi Hautecler (vocals), Filip Brems (guitars), Fred Boyen (keyboards), Roland Massart (drums) en Danny Jaspers (bass) zij de muzikanten die tekenen voor deze formatie.

Samen trokken ze naar de 'Save The Music' studio in Wijgmaal om er hun debuutalbum te gaan opnemen. Het resultaat is een 8-track tellend album waarbij de covers een dermate ander jasje krijgen aangemeten deze nummers soms nieuw lijken. Nu krijgen we met regelmaat CD's in de bus die veelal verloren raken in een grote doos maar voor de digitale dragers van eigen bodem maken we toch steeds wel een uitzondering.

Nu rijst er steeds de twijfel van is een album nu beter dan de 'live' versie of visa versa dus wachtte ik tot een optreden van deze 'Midnight Blues Patrol' in mijn buurt zich kwam aan te melden. Lang moest ik niet wachten want deze 5-man band heeft behoorlijk wat optredens op hun agenda staan. 'Live' is deze band van een meer dan uitstekend niveau te noemen. Een formatie die behoorlijk de noten juist weten te spelen en waar meer dan voldoende humor aanwezig is om een concert boeiend te maken. So far so good, dus nu de CD.

Een bluesband waar als extra een keyboard of saxofoon aanwezig is geeft altijd dat ietsje meer en zo hebben we bij deze 'Midnight Blues Patrol' een Fred Boyen aan de 'black & white keys'., een meer dan behoorlijk keyslinger. Het gitaarwerk wordt verricht door Filip Brems en hij is diegene die alles uit zijn 'strat' weet te halen wat er in zit. De uitstekende ritme sectie bestaat uit Roland Massart en Danny Jaspers. De blues-shooter Rudi Hautecler is op zijn zachts gezegd een geval appart. Met zijn ruige en ongepolijste klankkleur lijkt hij meer op een biker van een rockband.

Het sterke punt van deze 'Midnight Blues Patrol' is dat ze overbekende covers weten te brengen die ze een dermatig ander arrangement hebben aangemeten waarop het lijkt of deze nummers zijn geschreven voor deze 'nachtelijke patrouille'. Zeker BB King zijn wereldhit 'The Thrill Is gone' is zodanig veranderd waardoor het een totaal nieuw en andere nummer lijkt. Ook Howlin' Wolf' zijn 'Spoonful' krijgt op dit album een klein jazzy jasje aangemeten. Of ik van dit album heb genoten...jazeker en ook van hun 'live' concerten, dus Guilty!

 


tracks:

01. Prison Of Love
02. Born Under a Bad Sign
03. King Bee
04. Love Sick
05. Spoonful
06. The Thrill is Gone
07. Start It Up
08. Guilty


more info:

year: 2017

band: Midnight Blues Patrol

label: independent

musicians:

Rudi Hautecler: vocals
Filip Brems: guitars
Fred Boyen: keyboards
Roland Massart: drums
Danny Jaspers: bass