© Rootsville.eu

Mike Biggar
Go All In


©Rootsville 2017

Don't judge a book by lookin' at his cover, en met dit statement heb ik me al meermaals voor het hoofd gestoten. Zo ook bij deze 'Go All In' van singer- songwriter Mike Biggar. Bij het beluisteren wordt vanaf het eerste nummer een beetje van je sokken geblazen. Dit is Americana op z'n best, of zoals hij zelf vermeld...Soulful Roots Music with a Hint of Blues.

Soulful is het zeker wel want zijn ietwat 'hese' stem klink zeer aangenaam en daardoor hebben de nummers een beetje een soul feeling. Deze 'Go All In' is voor Mike Biggar toch al reeds zijn 3de full album en wordt gekenmerkt door zeer beluisterbare teksten die zich laten uitdrukken onder de aanwezigheid van heerlijk country getinte muziek. Deze songwriter is al meermaals in de prijzen gevallen zoals reeds 2x voor de Music New Brenswick Awards.

Mike Biggar zijn roots liggen in een klein stadje in de provincie New Brenswick, genaamd Quiqpamis. Voor wat extra soul in dit album te steken vroeg hij aan de LA based Martin Brothers om met hun krachtige 'Horn Section' de 'plus' aan dit album toe te voegen. Een mooi voorbeeld daarvan is de ballad 'If It Was Easy'.

De akoestisch bluesy intro op 'Blood From a Stone' brengen je onmiddellijk in de juiste mood om naar dit 11-tracks tellende album te luisteren. Met 'If It Was Easy' gaan de credits naar Brent Mason, de andere nummers werden geschreven door Mike Biggar met soms enige assistentie van andere songwriters.

'Love and Insanity' schreef hij samen met collega Charlie A'Court die als gastgitarist mag aantreden op deze krachtige ballad. Met de titeltrack zorgen de Martin Brothers dat hun blazers in de nodige impuls geven aan de warme stem van deze Mike Biggar. Nummers als 'Can't Believe It' krijgen dan weer meer country in hun DNA door inbreng van Scott Neubert met zijn banjo, maar desalniettemin blijft het een bijzonder dansbaar nummer. Even tot rust komen kan je ook met onder meer 'Leaving These Days' waar de 'pedal steel' van Neubert dit nummer brengt tot een klassiek wordende 'modern' country song....


Tracks:

01 Blood From A Stone
02 Go All In
03 Can't Believe It
04 I Just See You
05 Leaving These Days
06 Hell and High Water
07 If It Was Easy
08 Playdate
09 Kinda Sad
10 Love and Insanity (feat. Charlie A'Court)
11 While The Getting's Good

 

more info:

year: 2017

artist: Mike Biggar

label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Mike Biggar
Chris Lozier
Matt Cook
Kevi Schyf
Kris Richards
Grant Heckman
Scott Neubert
Scott Martin
Andy Martin
Stan Martin
Robert Campbell
Lisa McLaggan
Charlie A'Court