© Rootsville.eu

Miss Tess
Baby, We All Know

© Rootsville 2017

Zoek je een remedie wanneer je bevangen wordt door een 'blue monday' gevoel, steek dan deze 'Baby, We All Know' van Miss Tess in je speler en alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Gelijker tijd zou ik de verantwoordelijken voor onze Roots en Americana concerten wel even willen wakker schudden want na het beluisteren van dit album is het mijn inziens ongeloofwaardig dat deze in Nashville geresidentieerd singer-songwritster haar naam hier amper zie verschijnen.

Opgegroeid in Maryland leerde ze de muziek door te luisteren naar Jazz en Blues en daarmee was de toon gezet. Van de straten van New Orleans over Baltimore richting New York is ze een graag geziene Americana Roots muzikante. Op deze 'Baby, We All Know' staan 11 originals waarbij ze enkel voor 'Moonshiner' hulp kreeg van Sean Staples en op 'Little Lola' gitarist Thomas Bryan Eaton een handje kwam toesteken, de rest allemaal van eigen hand.

Opwekkende country krijg je meteen met het deuntje 'Ride That Train', een nummer waarbij je zou willen dat je Amerika kon doorkruisen enkel en alleen op deze grooves. 'Little Lola' is dan meteen weer iets totaal anders waar iedere rootsliefhebber alleen maar happy kan door worden en waar Bryan Eaton heel wat 'twang' in dit nummer weet te steken.

'It's So Easy To Tell' is zo een typische country-tearjerker waarbij de dansvloer druk bevolkt zal worden, heerlijk ook om enkel naar te luisteren. Mede door de baritone sax van Setfan Zeniuk en Roy Williams aan de piano krijgt de floorfiller 'I Can't Help Myself' een dosis soul en barrelhouse met zich mee. Rockin' roots krijgen we met het up-tempo 'Shotgun Wedding' en nog meer twang bij het hillbilly deuntje 'Moonshiner'.

Heerlijk afsluiten doet deze 'Miss Tess' met een langzaam walsje op 'Lie To Me' en zo is mijn dag in de allerbeste omstandigheden van start gegaan. Topper!!!


tracks:

01 Ride That Train
02 Little Lola
03 It's So Easy to Tell
04 I Can't Help Myself
05 Do You Want My Love
06 Shotgun Wedding
07 Take You, Break You, Shake You
08 Don't Blame Me
09 Moonshiner
10 Going Downtown
11 Lie to Me


more info:

year: 2016

artist: Miss Tess

label: Rights Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Miss Tess
Thomas Bryan Eaton
Eric Frey
Dominic Billett
Robin Macmillan
Jake Silver
Aaron Shafer-Haiss
Kai Welch
John Pahmer
Roy Williams
Stefan Zeniuk
Oliver Craven
Maya de Vitry
Caitlin Canty