© Rootsville.eu

Moonlamb Project
Uchronic Tales (EP)


© Rootsville 2017

'Moonlamb Project' dat zijn Michaël Honorez en Cédric Lambert. Beiden horen bij onze Waalse landgenoten bij de vaandeldragers van de 'prewar blues'. Na hun debuut EP 'Stereo' in 2014 volgde er vorig jaar een full CD met als titel 'Snakes & Monkeys'. Waar dit duo bij mij een streepje voor hebben is dat je hoegenaamd niet kan horen dat beiden een Franstalige achtergrond hebben. Door de warme en donkere klankkleur van Michael Honorez wordt hij door velen nogal eens vergeleken met Nick Cave en dat mag je, en ook hij, natuurlijk als een compliment beschouwen.

In Wallonië is dit duo uiteraard wereldberoemd en dus zou nu eens eindelijk aan de rest van het land mogen gaan zijn. Een akoestisch duo waarbij je stil van wordt en die op de koop toe nog eens alleen zoveel mogelijk originals trachten te brengen. Het is de kracht van Michael Honorez om samen met Cédric Lambert eigen originele nummers te brengen in een sfeer alsnog je jezelf in de Delta waant. Hun kennis en beleving van 'de' blues is oprecht te noemen.

Tijdens de beleving van hun 'Snakes & Monkeys' hebben ze destijds de tijd genomen om als band de studio in te trekken waarna enkele concerten volgden in die hoedanigheid. Op deze 'Uchronic Tales' staan 3 van de vier nummers op die ook te beluisteren zijn op hun vorige album. Ja Maar? kan je dan stellen. Deze EP is 'back to basic' en de drie nummers worden dus gebracht in volledige akoestische versie waardoor ze zichzelf terug als duo willen profileren.

Dus de songs als 'Selfisch Blues', 'Prison Inside Me' en 'New Romance' zijn dus nu te horen in een volledig nieuwe versie en dat maakt het verschil. Terug naar de donkere stem en gitaarlicks van Michaëel Honorez gedragen door de howlin' harp van Cédric Lambert. Geen hulp van elektronische toestanden, gewoon puur blues. Het bijkomende nummer is 'Old Aunty Blues' en gelukkig voor de fans werd deze song nu digitaal geregistreerd doordat het bij 'Snakes & Monkeys' naast de boot was komen te vallen.

Oud maar ook dus nieuw door de volledige akoestische inbreng in de nummers waarbij voor alle vier de credits gaan naar Michaël Honorez. 'Back to Basic' maar dan met een meer dan sterk blues gehalte in zich...


tracks:

01. Selfish Blues
02. Prison Inside Me
03. New Romance
04. Old Aunty Blues


more info:

year: 2017

artist: Moonlamb Project

label: Independent

musicians:

Michael Honorez: vocals, guitars & lapsteel
Cédric Lambert: harmonicas