© Rootsville.eu

Mr. Sipp
Knock a Hole In it


© Rootsville 2017

The Mississippi Blues Child is Back!

Castro Coleman aka Mr. Sipp aka The Mississippi Blues Child zag het levenslicht op 25 augustus 1976 in...Mississippi, hoe kan je anders aan zulk een 'nickname' komen. Sinds 2014 blijft deze songwriter en multi-instrumentalist steeds weer in de prijzen vallen en heeft hij na passages op 'Moulin Blues' en vorig jaar op 'Blaublues' ook onze contreien aan zijn voeten liggen.

Castro Coleman speelde voor zijn solo carrière bij gospelbands als 'The Legendary Williams Brothers', 'The Canton Spirituals', en 'The Pilgrim Jubilees'. Later bleef hij met zijn eigen groep 'The True Believers' in het gospel segment. Het 'geloof' en de waarden als 'family man' blijft deze Mr. Sipp tot op heden hoog in het vaandel dragen. In 2012 kwam Coleman aan zijn crossroads en besloot meer 'blues' in zijn muziek te gaan verwerken. Een jaar later kwam hij in de finale van de Memphis International Blues Challenge, een finale die hij kwam te winnen en de rest is reeds geschiedenis. Als Mr. Sipp bracht hij reeds 2 albums op de markt met in 2013 'It's My Guitar' waarna in 2015 'The Mississippi Blues Child' volgde. Nu is er op 07 april 2017 de officiële release van zijn nieuwe album 'Knock a Hole In It'.

'De Blues' van Mr. Sipp kan je onderbrengen in het segment van 'Blues of the 21st Century' en herbergt buiten blues ook invloeden van soul, R&B om uiteraard ook zijn gospel roots niet te verwaarlozen. Voor deze 'Knock a Hole In It' schreef hij alle nummers zelf en je kan ook lezen dat hij maar liefst 4 instrumenten bespeelt op dit album waarvoor hij samen met de helaas overleden Harrison Calloway ook nog eens alle arrangementen schreef voor 'The Jackson Horns'. Enkel voor de soul ballad 'Baby Your Mine' kreeg hij hulp van Cara Graham Hogan en Steven Dean.

Deze 'Knock a Hole In It' is een mix van moderne blues met allerhande invloeden. Met opener 'Knock a Hole In It' neemt Mr. Sipp ons mee in een trip richting stevigere en hedendaagse kant van de Mississippi blues daar waar het rockende 'Bad Feeling' ons enigszins van ritme doet veranderen. Heel wat soul invloeden op de nummers 'Stalking Me' en het melige 'Sea Of Love' wat ons een beetje meeneemt naar de periode van Cool & The Gang.

Alhoewel 'Going Down' van de hand is van Mr. Sipp verweeft hij een Hendrixiaanse stijl in het rifje dat ons toch een beetje doet denken aan de gelijknamige song van Don Nix. Met 'Strings Attached' krijgen we weerom een slowbluesje waarin de soul in Coleman de bovenhand lijkt te nemen, net als bij 'Love Don't Live Here Anymore' en voor de 'ladies' is er nog het funky 'Love Yourself'.

Afsluiten doet hij met 'Little Wing' en daarmee zijn we met dit nieuwe en zeer gevarieerde album naar de volgende passage hier op onze podia...

 

tracks:

01. Knock a Hole In It   
02. Bad Feeling     
03. Stalking Me
04. Sea Of Love 
05. Gotta Let Her Go
06. Going Down
07. Baby Your Mine 
08. Juke Joint
09. Strings Attached
10. Turn Up 
11. Love Don't Live Here Anymore
12. Love Yourself
13. Little Wing


more info:

year: 2017

artist: Mr. Sipp

label: Malaco Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

booking: Back To The Roots (Frankie Bruyneel)

musicians:

Castro Coleman aka Mr. Sipp: vocals, guitars, percussion, strings & bass
Jeffrey Flanagan: bass & backing vox
Carrol McLaughlin: black & white keys & strings
Stanley Dixon: drums
Murph Caicedo: drums

The Jackson Horns are:

Kimble Funches: trumpet
Jessie Primer III: tenor sax
Robert Lamkin: trombone