© Rootsville.eu

My Baby
Prehistoric Rhyhtm


© Rootsville 2017

In 2013 brachten 'My Baby' hun debuutalbum 'Loves Voodoo' op de markt en lieten daardoor al onmiddellijk de wereld kennismaken met hun hypnotiserende electric voodoo beats. Deze formatie bestaat uit de van Amsterdam afkomstige broer en zus Cato en Joost 'Sjeik' van Dijck en de daaraan toegevoegde gitarist Daniel 'Da Freez' Johnston die dan weer afkomstig is uit Nieuw-Zeeland.

In het najaar van 2015 brachten ze dan hun tweede album 'Shamanaid' op de markt en sindsdien zijn ze gans de tijd op 'tour' geweest. Het is dan maar de vraag hoe ze de tijd hebben gevonden om de studio in te trekken om hun opvolger 'Prehistoric Rhythm' in et blikken. Deze opvolger is te verkrijgen vanaf 17 maart en voor hun 'Prehistoric Tour' doen ze ook 2 locaties aan in België, met name de 'Trix' te Antwerpen en 'De Zwerver' te Leffinge.

Dus na hun 'World Tour' in 2016 wachten er terug immense hoogdagen voor dit sjamanistisch trio. Ook op deze 'Prehistoric Rhyhtm' proberen ze met bovennatuurlijke krachten hun muzikale rituelen de diverse culturen tot elkaar te brengen. Door het brengen van hun muziek proberen ze terug te keren naar ons aller oer-bewustzijn, en dit in een spirituele bezinning.

Zelf beschrijven deze 'My Baby' hun muziek als 'Delta Trance Louisiana Dub Indie Funk' en dit zal dan maar meteen een nieuwe trend kunnen gaan worden. Met de 'trance' in hun muziek willen ze denkelijk het mysterieuze verduidelijken daar waar 'Louisiana' duidelijk zal staan voor de 'Voodoo'. Vergezeld van enige 'good mojo' leggen we ons toe op het beluisteren van deze 13-tracks tellende trip doorheen 'Electric Voodo World'.

Net als bij hun vorige single 'Seeing Red' is ook nu 'Radio 1' er als de kippen bij om de uit dit album uitgebrachte single 'Love dance' in hun playlist op te nemen. Openen doen ze met beklijvende beats op 'Electrified' met de daarop bedwelmende stem van Cato. Een voorbeeld van 'Indie Boogie' @ his best. Geheel opgenomen door het universum kom je volledig in trance bij het beluisteren van het computer gestuurde 'Same Ways'.

Ergens tussen Indie en Lounge bevindt zich de single 'Love Dance', een nummer dat de alternatieve luisteraars op 'Radio 1' zeker zal kunnen bekoren. Broertje Joost kan zich ten volle uitleven met de jungle drums op 'Acient Tribe' een muziekje dat in onze 'Sci-Fi' wereld wel zijn plaats zal kunnen verwerven. 'Moon Shower' is een iets rustigere beleving van deze 'My Baby' in de hoedanigheid als 'Sjamaan'. Mooi en te waarderen door iedere muziekliefhebber.

Met 'Luminate' verhuizen ze duidelijk van het dat eenen naar een ander contigent en verhuizen we richting Afrikaanse-Savanne. Op 'Huant Me ' vinden we toch wel enkele gekende rifjes terug uit muziek van de 70-ties over de 'Indian Tribes' maar net als op 'Sunroof Diesel Blues' of 'Straight No Chaser' blijven de elektronische voodoo beats de rode draad bij het één worden van de aanwezige maar toch onzichtbare krachten.

My Baby, They Now!...the Sun Ra of Voodoo Blues.

13 april @ Trix Antwerpen
14 april @ De Zwerver Leffinge


tracks:

01 Electrified
02 Same Wave
03 Love Dance
04 Cosmic Radio
05 Ancient Tribe
06 Moon Shower
07 Make a Hundred
08 Luminate
09 Haunt Me
10 Sunflower Sutra
11 Sunroof Diesel Blues
12 Straight No Chaser
13 Haunt Me (Slight Return)


more info:

year: 2017

artist: My Baby

label: Prehistoric Rhythm Records - Glitterhouse Records

promotion: Starman Promotions (Felix Huybrechts)

distribution: PIAS

musicians:

Cato van Dyck
Joost (Sheik) van Dyck
Daniel 'Da Freez) Johnston