© Rootsville.eu

Neila Dar (US)

tiltle: Son of The Stars
music: indie - jazz - lounge
year: 2017
label: independent

info artist: Neila Dar
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Nee deze 'Neila Dar' is niet het gezicht van de dame dat je op de cover van deze 'Son of The Stars' aantreft. 'Neila Dar' is het muzikale project van zangeres Jasmine Tommaso samen met gitarist Lorenzo Grassi. Opgericht in 2014 als een 'Indie' georienteerde band brachten ze toen de single en titeltrack van dit album 'Son of The Stars' uit.

Samen met een ensemble van internationale muzikanten volgde er in 2015 de EP ''Some People Question Reality'. De beide oprichters van deze 'Neila Dar' waren eerst actief in jazz alvorens ze zich achter hun project begonnen te scharen. Al vlug hadden ze materiaal genoeg om een album op de markt te gaan gooien en eind 2016 waren de opnamen dan voltooid. Hun project werd voltooid met de aantrekking van Joe Bagg op organ en drummer Camilo Melo.

Hun muziek brengt een geheel in deze complexe maatschappij. Jasmine haar stijl is soms betoverend te noemen en hun jazzy achtergrond is ook op dit album meer dan voelbaar. De gitaarklank van Lorenze Grassi bezit een meer dan jazzy timbre. Lekker relaxend bij nummers als de titeltrack of 'Rain' werken deze nummers al een welgekomen onthaasting op je in.

'Let's Dance' kan je dan ook letterlijk interpreteren want dit is een leuk aanhorende melodie die je daadwerkelijk uitnodigt tot dansen, en wat dan gezegd van het reggea ritme op 'Scubudubidaba'. Laat je wegnemen van de harde realiteit met 'Summer Lovin' en zo met het ganse album van dit Neila Dar project. Jazz en lounge verenigd tot een geheel.

 

tracks:

01. Western Dream
02. Meaningful
03. Desert Swag
04. Son of the Stars
05. Don’t Wake up the Sun
06. Rain
07. Let’s Dance
08. Mr. Magician
09. Roll the Dice
10. Scubudubidaba
11. Summer Lovin'

musicians:

Jasmine Tommaso: vocals
Lorenzo Grassi: guitar
Joe Bagg: organ
Camilo Melo: drums