© Rootsville.eu

The Nighthawks (US)

tiltle: All You Gotta Do
music: blues
year: 2017
label: EllerSoul Records

info artist: The Nighthawks

© Rootsville 2017


Alhoewel de huidige line-up van 'The Nighthawks' pas in 2012 tot stand kwam tekenen Mark Wenner en zijn nachtelijke haviken al present sinds 1972. Toen richtte Mark Wenner samen met ene Jimmy Thackery deze 'The Nighthawks' op. Een nu in de analen als blues & roots legenden beschreven band. Doorheen de jaren heen kende deze band verschillende wijzigingen in de bezetting maar zoals ze nu ten tonele verschijnen bestaan ze al sinds 2012. Ook Jimmy Hall was ooit lid van deze 'The Nighthawks'. In 19982 verscheen hun dubbel LP 'Jack's and Kings' & 'Full House' met daarop zelf Pinetop Perkins en Bob Margolin. Doorheen de jaren verschenen heel wat albums van 'The Nighthawks' maar voor mij is zeker 'Last Train To Bluesville' uit 2010 uit buitenbeentje, maar smaken verschillen uiteraard :-).

Nu in 2017 brengen 'The Nighhawks' hun zoveelste album in de rij uit met als titel 'All You Gotta Do'. Op het album vinden we 12 tracks terug en naast uitstekende covers zitten er ook werkjes tussen van hun hand. Zo is er 'Blues For Brother John' van Mark Wenner. Voor 'Another Day' gaan de credits naar Johnny Castle en drummer Mark Stutso mag langs de kassa passeren voor 'VooDoo Doll'. Openen doen ze met het vrolijke haast onherkenbare 'That's All You Gotta Do' van Jimmy Reed. Eerder gebracht in de stijl van de Britse glamrock uit de 70-ties maar toch al onmiddellijk klaar voor enige actie.

Straight blues dan met Willie Dixon zijn 'Baby, I Want To Be Loved' maar dan nemen ze weerom een opmerkelijke twist met Randy Newman zijn 'Lets Burn Down The Cornfield'. Slide en deep blues. Pure harmonica blues dan met SBW zijn 'Ninety Nine'. Samen met Norman Nardini schreef Mark Stutso de uitstekende tearjerker ' Three Times Your Fool'. Cry your heart out! Tijd dan voor' some howlin' boogie' met R.L. Burnside zijn 'Snake Drive' waarop Mark Wenner zich volledig kan laten gaan in een conversatie met Paul Bell's gitaar.

The Legendary Nighthawks, they're still rockin', willin' and able.

 

tracks:

01. That's All You Gotta Do
02. When I Go Away
03. Baby, I Want To Be Loved
04. Let's Burn Down the Cornfield
05. Another Day
06. Voodoo Doll
07. Ninety Nine
08. Three Times Your Fool
09. Isn't That So
10. Snake Drive
11. Blues For Brother John
12. Dirty Water

musicians:

Mark Wenner: haronica & vocals
Paul Bell: guitar & vocals
Johnny Castle: bass & vocals
Mark Stutso: drums & vocals