© Rootsville.eu

Ola Kvernberg (Nor)

tiltle: Steamdome
music: jazz
year: 2017
label: Grappa Records
release date: 26-01-2018

info artists: Ola Kvenberg
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Ola Kvernberg is een Noorse jazzmuzikant die bekend staat om zijn virtuositeit op de viool. Hij studeerde klassieke viool waardoor hij op jeugdige leeftijd al verschillende prijzen wist mee te winnen. In eerste instantie speelde hij folk muziek maar op zijn 16de begon hij jazz te spelen waarna hij in 2000 spontaan begon samen te werken met 'Hot Club De Norvège' op het 'Django' festival te Oslo. Met zijn 'Ola Kvernberg Trio' bracht hij in 2002 het album 'Cats and Houg' uit. In 2014 bracht hij zijn solo album 'The Mechanical Fair' uit en kreeg daarvoor niets dan positieve kritieken.

Nu 3 jaar later komt hij met zijn nieuwste creatie 'Steamdome' op de markt. Een album waarop 'percussie' centraal staat. Vol enthousiasme laat hij ieder stuk op dit album openbloeien alsof het stuk voor stuk een filmklassieker betreft. De dominantie van ritmische patronen en doordringende beats maken het voor de luisteraar een bijna levendige ervaring.

Voor de opnamen van deze 'Steamdome' kwamen niet minder dan drie drummers aan bod naast zichzelf als violist en multi-instrumentalist, een bassist, een gitarist en een keyboard speler...

 

tracks:

01 Prologue
02 And Now
03 Caterpillar
04 Black Lemon
05 Go Up
06 Interlude
07 Above The Dance pt I
08 Above The Dance pt II
09 Trough The Mantle
10 Credits

musicians:

Ola Kvernberg
Øyvind Hægale
Daniel Buner Formo
Erik Nylander
Hans Hulbækmo
Berge Fjrdheim